Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Z. Efron i M. Freeman u filmskoj verziji animiranog klasika 'Akira'
Smještena u futuristički Neo Tokyo, radnja počinje nakon 3. Svjetskog rata, koji je uništio gotovo cijeli stari svijet

Z. Efron i M. Freeman u filmskoj verziji animiranog klasika 'Akira'

Foto: PR Photos

Nedavno je produkcija "Appian Way" Leonarda DiCapria kupila prava za filmsku verziju apokaliptičnog high-tech manga klasika "Akira", autora Katsuhire Otomoa.

Godinu i nešto sitno mjeseci, internetom su kružile razno razne nepotvrđene glasine vezane uz istoimenu filmsku adaptaciju. No, tek sada stvari su se počele kristalizirati u nešto što upće možemo nazvati vijest.

Prije par dana stigla je zanimljiva

Smješten u futuristički Neo Tokyo, radnja 'Akire' počinje nakon Trećeg svjetskog rata, koji je uništio gotovo cijeli stari svijet. Kaneda je vođa Neo Tokijske bande na motociklima, zvane The Capsules te je ujedno i glavni lik animirane i strip verzije 'Akire'. Kada njegov najbolji prijatelj Tetsuo otkrije kako ima psihičke moći i priprijeti da će uništiti cijeli grad, Kaneda je jedini koji može zaustaviti svojeg dotadašnjeg prijatelja.

O 'Akiri' kao filmskoj verziji priča se još od 1988. kada je napravljena i animirana verzija, koja je ujedno i popularizirala japanski cyberpunk i manga stil diljem svijeta. No, filmska verzija bila je paljena i gašena kroz godine i sve se temeljilo na nepotvrđenim glasinama.

Za ovu filmsku verziju "Appian Way" zadužio je Alberta Hughesa, jednog od braće Hughes ('From Hell', 'The Book Of Eli') koji se primio posla još u veljači ove godine, isprva razrađujući koncept za film koji bi došao u dva nastavka.

Činjenica kako su se glasine o glumcima i ulogama u filmu počele širiti, podrazumijeva kako film polagano ipak izranja iz mraka.

Fanovi "Akire" ostali su osupnuti viješću kako će upravo Zac Efron glumiti glavnog lika Kanedu (čije će puno ime u filmu biti Kaneda Shim). Premda bi ovakva uloga Efronu mogla obilježiti karijeru i pozitivno ga promaknuti naprijed, obožavatelji na forumima nisu baš bili oduševljeni.

Sve dok nisu saznali kako bi Morgan Freeman mogao glumiti pukovnika Shiskishimu - glavnog i odgovornog u tajnom vladinom projektu koji eksperimentira s psihičkim moćima, na raznim područjima.

Freeman je do sada glumio u raznovrsnim ulogama i nikada nije bio ništa manje nego odličan. Njegova prisutnost u 'Akiri' mogla bi mnogo značiti za cijeli film, premda svi glumci imaju puno toga za napraviti kako bi nadživjeli vrlo hvaljenu i u nebesa dizanu animiranu verziju iz 1988. godine.

 

L.M./MojTV
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala