Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stigli Plaćenici - Testosteroni u dvije vrste pooostrojite se!
U kina je stigao najiščekivaniji akcijski film godine, a MojTV će nagraditi najbrže posjetitelje majicama i plakatima

Stigli Plaćenici - Testosteroni u dvije vrste pooostrojite se!

U kina je stigao jedan od iščekivanijih akcijskih filmova posljednjih godina u kojem je Stallone oko sebe okupio zvjezdanu ekipu. Treći film novog perioda karijere neuništivog Slyja prema mnogim, ako ne i svim standardima filmske kritike nije dobar film. Ako od filma tražite razvijene likove, i glumu koja će pokupiti Oscara vrlo brzo ćete shvatiti da ovo nije film za vas. No, ako želite vrlo zabavnu vožnju prepunu testosterona onda ste uboli dobru kartu.

Akcija od koje škripe zubi

Kad je Stallone započeo pisanje, zamislio je Plaćenike kao akciju od koje škripe zubi i koja je istodobno i važna i oštra; priča na koju će publika reagirati.
„Htio sam probuditi određene osjećaje, određenu vrstu snimanja filma i mentalitet. Priču o muškarcima koji su u raskoraku sa svijetom, ali koji žive poštujući određeni kodeks. Nemaju obitelji, privatni životi su im u ruševinama- imaju tek jedni druge. Htio sam publici omogućiti uvid u srca tih ljudi“, objašnjava Stallone.  Kao inspiracija poslužili su mu akcijski filmovi „stare škole“  kao „12 Žigosanih“ i „Dogs of War“. To su filmovi gdje su muškarci muškarci, borbe prsa u prsa, a priča uvjerljiva.

Kevin King, Stalloneov dugogodišnji producent i prijatelj kaže: “Akcija je za Slya sekundarna. Scenarij mora imati dušu i priču. Od njega sam naučio te dvije stvari. Ako nemate dušu, znači da nemate priču, što znači da nemate ni film.“


Do završetka scenarija, Stallone je bio napisao preko 100 predložaka, potpuno je preradio režiju i izrezao ili drastično preradio glavne likove. Još dok je pisao, zamišljao je Jeta Lija i Jasona Stathama u ulogama Yanga i Christmasa. Ni s jednim od njih prije nije radio, ali mu se sviđao njihov rad i znao je što obojica mogu dati.

Jet Li potpisao bez razmišljanja

Iako nikad prije nije sreo Stallonea, Jet Li odmah je potpisao za ulogu Yin Yanga, vijetnamskog Amerikanca koji pokušava živjeti iskrivljenu verziju Američkog sna:
„Moj lik je vrlo izravan i jednostavan. Stalno misli na zaradu kako bi živio stvarni život, sa stvarnom obitelji. On ima san“, kaže Li.


U Jasonu Stathamu Stallone je uočio neiskorišten potencijal: “Izbor Jasona bilo je kockanje, jer nikad ne znaš da li će kemija funkcionirati. On dolazi iz potpuno drugačije kulture i puno je mlađi. Uočio sam jednu njegovu stranu koja na filmu nije bila iskorištena pa sam njome odlučio proširiti njegov lik. Htio sam da bude optimističan.“  Iako  Christmas iznimno vješto barata s noževima, on pokazuje osjećaje i bori se za vezu s Lacey ( Charisma Carpenter).

Dolph Lundgren: Stallone me je stvorio

25 godina nakon uloge u Rockyju 4, Lundgren se ponovo našao licem u lice sa Stalloneom. „Stallone mi je napravio karijeru s likom Ivana Drage. Sad sam opet tu, malo stariji, a on je ponovo kreirao vrlo impresivan višestrani lik, koji je pomalo ikonast. Malo kompleksniji lik, koji će, nadam se, publici omogućiti da me vidi u malo drugačijem svjetlu“, navodi Lundgren. Opisujući lik kao „Ludog kurvinog sina“, Gunnar je Barneyjev najbolji prijatelj i kolega koji ne može kontrolirati svoje nagone.  Previše borbenog stresa, ekscesno ponašanje i malo lijekova pridonose njegovu strmoglavom padu.

Stallone se obratio starom prijatelju Mickeyju Rourkeu za malu ali središnju ulogu Toola, iscrpljenog bivšeg Plaćenika koji sad vodi biznis posredovanja tajnih zadataka, iz svog tatoo shopa. Dućan služi i kao sjedište tima, mjesto gdje se otvaraju duše i gdje prevladava osjećaj pripadništva. Tu se priča počinje otpetljavati kad Barney prihvati posao koji ostatak tima vidi kao samoubojstvo. Na prvi pogled se čini kako Tool ima kontrolu nad svojim životom, ali istina je zapravo da mu život prelazi u razočaranje.

Posljednji dio mozaika bila je uloga Sandre, žene koju Barney i Christmas ostavljaju u opasnosti u Vileni, kad njihova izvidna misija pođe po zlu. Sandra, koja nehotice postaje katalizator promjene Barneyjeve odluke, morala je biti odlučna, inteligentna i prekrasna te sposobna održati se u filmu punom testosterona. Odabrana je brazilska glumica Giselle Itie, koja je učila boks i jiu jitsu, ali nikad nije snimila akcijski film.

Stallone već planira nastavak

Nije baš da nas je iznenadila vijest kako Stallone planira nastavak. Bilo bi zapravo šokantno da Plaćenici ne postanu franšiza. Nakon što je ponovno oživio Ramba i Rockyja vrijeme je da se okrene novi list. Sve dakako ovisi o rezultatima box officea.

MojTV.hr podijeliti će najbržim posjetiteljima 3 kompleta (majica + plakat filma). Sve što trebate učiniti je poslati privatnu poruku glavnoj urednici (Tanja) u kojoj ćete navesti svoju adresu. Troje najbržih osvojiti će nagradu koju je ustupio distributer filma - tvrtka Padora d.o.o.

Nagrade su osvojili:

Bartolov iz Osijeka
Ivan Vrhovec iz Križevaca
Mijo Kaliger iz Zagreba

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #7
    0 0
    zubak zubak @ 20.8.2010. 22:21

    Gledam ja njih i mislim..

    Dal bi oni ..da izvrnu kesu,mogli vratiti 10% naseg vanjskog duga ? 

  • #6
    0 0
    ecimir ecimir @ 20.8.2010. 20:28
    Pogledo sam film i mogu reći da mi je Rambo 4 bolji i po priči i po akciji
  • #5
    0 0
    zubak zubak @ 19.8.2010. 21:17
    Meni se cini ,da je to postava za elitni umirovljenicki dom.
  • #4
    0 0
    gorlock gorlock @ 19.8.2010. 18:38

    Evo pravog ratnika, nije glumac........ Nedžo od Bosne

    ZMIJA, PUŠKA, NOŽ

    Policija privela 'krajiškog Ramba'

    Pošalji prijateljuIspiši stranicu

    Povećaj veličinu slovaSmanji veličinu slova

    Autor: tportal.hr/Hina

    Datum objave:19.08.2010 14:06

    Policija u Bihaću privela je u srijedu Nedžada Kličića iz mjesta Ćoralići kod Cazina, deset dana nakon što je na internetskim stranicama You Tubea postavio osobni video-spot u kojemu je teško naoružan demonstrirao svoje vojničke vještine, prenosi u četvrtak 'Dnevni avaz'

    'krajiškog Ramba' Za sada se zna kako ga je to stajalo tisuću konvertibilnih maraka (oko 500 eura) a ta investicija mu je osim policijske prijave na You Tubeu za sada priskrbila nadimak potaknulo na snimanje spornog video uratka.'Teror' Provodeći istragu policija je na mjestima na kojima je spot sniman pronašla ostatke korištene 'zolje' te ručne bombe. Istragom se pokušava utvrditi što je Kličića kojega znanci zovu i .kraljevski piton Osim različitog automatskog oružja čije je posjedovanje u BiH zakonom zabranjeno, Kličić je pokazao kako posjeduje i ručni bacač tipa 'zolja', ručne bombe a kao svoje opasno oružje pokazao je i veliku zmiju za koju je utvrđeno kako je zapravo - 'Prilikom snimanja spota ova osoba je koristila različite vrste naoružanja', izjavio je Libić, pojašnjavajući kako je to potaknulo policiju na akciju. priveden na informativni razgovor te kako je državni odvjetnik već naredio nastavak istrage.Nedžad Kličić[if gte mso 9]>MicrosoftInternetExplorer4falsefalsefalse210Normal// //Mehmed Libić potvrdio je kako je
  • #3
    0 0
    bozoli bozoli @ 19.8.2010. 16:55

    I ovaj for the guys:

Pogledaj sve komentare (7)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala