Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gledali smo: Street Dance 3D
Najveći mamac za publiku su 3D tehnologija i nastupi plesačkih zvijezda britanskih reality showova - Flawless i Diversity

Gledali smo: Street Dance 3D

Piše: Dragan Antuov

STREET DANCE 3D
uloge: Nichola Burley, Richard Winsor, Charlotte Rampling, Rachel McDowall, Ukweii Roach, George Sampson, Diversity, Flawless
scenarij: Jane English
režija: Max Giwa & Dania Pasquini
proizvodnja: Vertigo Films/BBC Films, V. Britanija, 2010.
trajanje: 90'


Filmašima koji žele zakomplicirati ono što bi inače trebalo biti jednostavna stvar se kao najjednostavniji recept može preporučiti korištenje 3D tehnologije. Takva ostvarenja zahtjevaju nove tehnike, specifične redateljske vještine i  - last but not least – hrpu novaca koju 2D filmovi ne trebaju. Međutim, otkad je James Cameron s Avatarom pokazao da se u 3D uložena hrpa novca može višestruko vratiti, dogodilo se ono neumitno – vidjevši kako Cameron potkiva konja, veliki broj holivudskih žaba je digao nogu i na brzinu stao štancati 3D naslove, nekada i s očajnim rezultatima, kao u slučaju Sudara titana. Tom trendu nije mogla izbjeći ni britanska kinematografija, ali se njen predstavnik Street Dance 3D može pohvaliti time da predstavlja svojevrsno osvježenje, jer novu tehnologiju umjesto za crtiće ili SF/fantasy žanr koristi u okviru plesnog filma.

Protagonistica filma je Carly (Burley), mlada djevojka koja radi u zalogajnici i nada se da će postići slavu kao dio trupe uličnih plesača koju vodi njen momak Jay (Roach). Nedugo pred nacionalno natjecanje u uličnom plesu Jay ostavlja i nju i trupu, a Carly se suoči i s neugodnim otkrićem da joj nedostaju Jayeve menadžerske sposobnosti, te da ona i prijatelji nemaju vježbati. Spas dolazi u obliku baletne škole čijoj profesorici Heleni (Rampling) dostavlja hranu, a čiju studenti imaju problema s inspiracijom. Helena s Carly sklapa pogodbu –uličnoj trupi će dati mjesto za vježbanje, ali samo pod uvjetom da u nju ubaci njene baletane. Carly nevoljko pristaje, suočivši se ne s jednom nego s dvije nemoguće misije – spojiti plesače koji pripadaju različitim svjetovima, a potom pobijediti plesačku supergrupu "Surge".

Svatko tko od Street Dance 3D očekuje nekakvu posebnu originalnost ili "duboke" poruke, bit će razočaran. Film se u svojoj suštini svodi na dva glavna "štosa" za privlačenje publike. To su 3D tehnologija - koja funkcionira bolje nego u mnogim razvikanijim ostvarenjima – te nastupi plesačkih zvijezda britanskih reality showova (George Sampson, "Flawless" i "Diversity", potonji u ulozi "Surgea").

Klišejiziran zaplet, priča i likovi, s druge strane, gledateljima toliko neće smetati s obzirom na visoku profesionalnost redateljskog para Maxa Giwe i Danie Pasquini, za koje se gotovo ne primjeti da su zanat ispekli na video-spotovima. Njih dvoje su uspjeli izmusti maksimum od prilično raznovrsne glumačke ekipe, među kojom se ističe pomalo egzotična ali i prilično raspoložena Nichola Burley. Za svaki slučaj je tu i Charlotte Rampling, koja je svojim odmjerenom pojavom često znala spašavati i daleko gora ostvarenja od ovoga.

Street Dance 3D sa svojom kombinacijom humora, plesa i filmske tehnologije servira upravo onakvu laganu ljetnu zabavu koja u posljednje vrijeme počinje izgledati kao nedostižni ideal za Hollywood.

OCJENA: 5/10

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala