Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


JFK ni kriv ni dužan usred medijskog senzacionalizma
Internetska stanica TMZ objavila je fotke na kojima "Kennedy" uživa u društvu golih ljepotica

JFK ni kriv ni dužan usred medijskog senzacionalizma

PIŠE: Katarina Hrgović
Foto: TMZ

Nakon što je internetska stranica TMZ poznata po objavljivanju ekskluziva poput smrti Michaela Jacksona ili pak one Brittany Murphy objavila snimke na kojima bivši američki predsjednik John F. Kennedy odmara u društvu golih ljepotica dok mu je supruga Jackie trudna ležala u bolnici zbog komplikacija u trudnoći, doznalo se kako se ipak radi o prijevari, odnosno o pogrešnom tumačenju fotografija. 
 
Naime, fotografije koje su snimljene sredinom 50-ih godina pokazuju "Kennedyja" koji se sunča na palubi jahte dok dvije djevojke u toplesu skaču s broda u more. TMZ-ovci su angažirali nekoliko stručnjaka za fotografiju koji su potvrdili autentičnost, a isto je napravilo i nekoliko JFKovih biografa.  Navedeno je kako je predsjednik uslikan dok je 1956. godine krstario Mediteranom zajedno sa svojim bratom Tedom Kennedyjem i senatorom Georgeom Smathersom. Kako se kasnije doznalo da je sporna fotografija snimljena na Karibima, ovdje nema ni riječi o kompromitirajućem materijalu.
 
 
Iako su sa TMZ-a tvrdili kako je riječ o fotografijama koje bi, da se za njih ranije znalo, "promijenile svjetsku povijest na način da Kennedy zbog njih sigurno ne bi bio izabran za predsjednika", radi se o crno bijelim fotografijama koje su 1967. godine objavljene u časopisu Playboy. Fotografije su slikane na Petit Rameau, otoku koji se nalazi u sklopu Grenadina na Karibima, ne Mediteranu, dok je slici zapravo model po imenu Andy koji je pozirao studenačko izdanje Playboya iz 1967. TMZ je priznao pogrešku, no od nje nikakve koristi jer se ova vijest kako stranim tako i domaćim portalima proširila brzinom svinjske gripe. Toliko o ekskluzivama.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala