Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kusturica tvrdi da ga je prevarant sa HRT-a tražio azil
Emir Kusturica je medijima ispričao kako ga je azil tražio Artur Kosanović koji je HRT-u ukrao 1.5 milijuna kuna

Kusturica tvrdi da ga je prevarant sa HRT-a tražio azil

PIŠE: Katarina Hrgović

Nakon što se prošloga tjedna verbalno sukobio sa voditeljem i urednikom emisije "Nedjeljom u 2" Aleksandrom Stankovićem, redatelj Emir Kusturica navodno je primio telefonski poziv Artura Kosanovića, računovođe HRT-a koji je od Emira zatražio azil u njegovom etno selu Drvengrad.

Prema riječima Kusturice, samo dva dana nakon sukoba sa Stankovićem nazvao ga je Kosanović, koji je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu nakon što je otkriveno da nema pokriće za milijun i pol kuna na koje je potpisao virmane. Emir je za srpski Kurir ispričao kako nije bio siguran je li čovjek koji ga je kontaktirao uistinu bio Artur Kosanović. 
 
"Nisam imao načina da provjerim je li to stvarno taj Kosanović. Iskreno, neću ni provjeravati jer se ne želim i dalje uključivati u tu priču. Nisam mogao provjeriti da li netko 'tjera šegu' sa mnom pošto sam Stankovića i ekipu HRT-a zamolio da odu sa Mećavnika. Odmah nakon toga je taj čovjek nazvao i pitao me može li doći u Drvengrad odgovorio sam mu da se ja ne želim miješati u njihove interne stvari, ali da sam spreman pomoći svim ljudima koji su u stvarnoj nevolji", ispričao je Kusturica.
 
On bi sutra, kako je prethodno najavio, HTV-u trebao vratiti 22 minutnu snimku intervjua koju je zaplijenio prije no što je Stankovića potjerao iz svog sela. Kusturica i dalje tvrdi da je Stanković "snimku zaboravio u žurbi".
 
 
Spas potražio u dvojnom državljanstvu
 
Prema pisanju Globusa, Kosanović je potpisao stotine virmana za isplatu honorara za prevoditeljske usluga koje nikada nisu bile obavljene. Kada su ga revizori upitali za dokumente koji bi objasnili njegove uplate, Kosanović ih je zamolio da pričekaju u njegovom uredu nekoliko minuta dok on donese potrebne dokumente iz druge sobe. 
 
Umjesto da donese obećane dokumente, Kosanović je istrčao iz zgrade HRT-a, ušao u automobil i odveo se preko granice u Bosnu i Hercegovinu. Osim hrvatskog, Kosanović ima i bosansko državljanstvo. Nakon što se skrio u BiH, Kosanović je nazvao HRT te poručio da, ako ga budu kazneno gonili, neće pasti sam. Time je suptilno dao do znanja da u prijevari nije bio sam, što je još jedan dokaz malverzacija na HRT-u. 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala