Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kusturica: Vratit ću kasete, Stanković ih je zaboravio
Emir Kusturica odlučio je vratiti kasete koje je prilikom sukoba zaplijenio Aleksandru Stankoviću

Kusturica: Vratit ću kasete, Stanković ih je zaboravio

PIŠE: Katarina Hrgović

Nakon verbalnog sukoba sa voditeljem emisije "Nedjeljom u 2" Aleksandrom Stankovićem, redatelj Emir Kusturica odlučio je vratiti zaplijenjene kasete sa 22 minute materijala snimljenog intervjua koji je prekinut u neprijateljskoj atmosferi.

“Snimljeni materijal Hrvatska televizija dobit će u ponedjeljak. Točnije, on će biti poslan na ime redatelja Musića, vrlo finog čovjeka koji mi je ostavio svoju adresu. Ako HTV tako želi, taj materijal može objaviti", izjavio je Kusturica za srpski Blic nakon nekoliko dana javnog prepucavanja i prepričavanja raznih verzija o tome kako je došlo do sukoba između njega i Stankovića.
 
"Zašto ne pričamo o hrvatskim legionarima koji su ubijali Srbe po Hrvatskoj?"
 
 
Intervju, koji je trebao proći u prijateljskom tonu, prekinut je nakon 22 minute snimanja kada se Kusturica osjetio napadnutim od strane Stankovića. "Kada sam Kusturicu pitao zašto je s Miloševićem pio viski dok je Sarajevo bilo u okruženju, uzvratio mi je da nije imao izbora. Na to sam ga podsjetio da je svojedobno izjavio da je bilo dirljivo gledati kako Milošević u haaškoj sudnici šalje poljupce supruzi Miri te ga pitao hoće li i u Izraelu, gdje snima idući film, Izraelcima reći da je bila dirljiva pažnja kojom je Hitler obasipao Evu Braun u Vučjoj jami. Na to nije imao odgovora, već mi je uzvratio protupitanjem: 'A zašto mi malo ne pričamo o hrvatskim legionarima koji su ubijali Srbe po Hrvatskoj?'", prepričao je Stanković za Večernji List kako je došlo do sukoba. 
 
'Tko ne voli Gotovinu, uvalim mu osovinu' i 'Tko ne voli Radovana, ne video Đurđevdana'
 
 
Kusturici na to protupitanje Aleksandar nije ostao dužan, već ga je upitao zašto je svojedobno, ako tako misli, opjevao Antu Gotovinu. Usto, pitao ga je i zašto je opjevao Karadžića stihovima: “Tko ne voli Radovana, ne video Đurđevdana”. Tu je, prema njegovim riječima, Kusturica puknuo nakon je uslijedilo Kusturicinih bolnih 45 minuta deranja, vrijeđanja i prijetnji.
 
"Pitao sam hoće li nas istući ako mu ne dam snimku, a on je nastavio verbalno prijetiti i vrijeđati nas. Dodao je da će ‘me jednoga dana netko sigurno i prebiti’. Derao se da neće dopustiti da ja postanem zvijezda zahvaljujući njemu, tako što ću uništiti njega. Ja sam ostao relativno smiren, no kad sam vidio da Kusturica ne odustaje, nakon 45 minuta morao sam mu dati snimku, jer nije bilo drugog načina da nas redatelj pusti da izađemo iz Mokre Gore", ispričao je Stanković kako detalje sukoba.
 
Kusturica: "Tako sa mnom nije razgovarao ni Jay Leno, pa nećeš ni ti!"
 
 
"Odlazeći s Kusturičinog ranča, bili smo ispraćeni pogrdama, psovkama i uvredama, te histeričnim urlanjem kako on više nikad neće razgovarati ni s jednim hrvatskim novinarom. To što nam je zaplijenio snimku, koja je vlasništvo HTV-a, klasični je lopovluk i teški razbojnički čin. Sad mi poručuje da će mi kazetu DHL-om u ponedjeljak poslati u Zagreb, ali, iskreno, nekako ne vjerujem u to", izjavio je Stanković za Jutarnji List. 
 
Kusturica, s druge strane, tvrdi da je Stanković "zloupotrijebio njegovo gostoprimstvo". "Ja na takvu zloporabu nisam htio pristati i tražio sam da on i ekipa napuste moj dom. Kasete im nisam zaplijenio već su ih oni u žurbi ostavili", tvrdi Kusturica.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala