Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vanja Sutlić želi najuriti novinare koji su ga razotkrili
Ravnatelj HRT-a sada pokušava otpustiti četvero novinara koji su progovorili o njegovim ispadima

Vanja Sutlić želi najuriti novinare koji su ga razotkrili

PIŠE: Katarina Hrgović

Nemiri na Prisavlju se nastavljaju. Nakon što su javnosti otkrili jednu u nizu afera na HRT-u, onu u kojoj je ravnatelj Vanja Sutlić nepotrebnim i nedopustivim verbalnim proljevom novinarku vlastite televizijske kuće nazvao "četničkom kurvetinom", novinari Maja Sever, Lela Knežević, Sanja Mikleušević i Robert Zuber mogli bi ostati bez angažmana. Naime, Sindikat novinara HRT-a od pravne službe javne televizije dobio je zahtjev da se četvorki uruči izvanredni otkaz zbog izjave koju su dali portalu Index.hr koji je prvi objavio njihovu šokantnu ispovijest.

"Ne mogu komentirati papir koji je dobio predsjednik sindikata novinara pri HRT-u Valčić jer ga još nisam vidio, ali vjerujem da za takvo postupanje uopće nema pravne osnove", izjavio je za Index predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka. No, ova situacija postaje apsurdnija time što će sindikat zahtjev za otkazom vjerojatno odbiti, ali HRT ga ne mora (i vjerojatno neće) poslušati. Naime, sindikat se o spomenutom zahtjevu mora očitovati u roku od pet dana i izgledno je da će zahtjev naposljetku i odbiti, no njihovu preporuku uprava HRT-a ne mora prihvatiti. 
 
 
Ako četvorka na kraju dobije otkaz, to će zasigurno pokrenuti nove polemike, ali i proteste na Prisavlju. "Apsolutno da postoji mogućnost štrajka! Jučer sam vam rekao da je to malo vjerojatno, ali tada sam mislio da do otkaza nikako ne može doći. No, na svakom zaposleniku kuće će biti da se odredi prema ovoj situaciji i reagira prema svojoj savjesti. Situacija je u svakom slučaju nevjerojatna i ovakvo se postupanje ničim ne može opravdati", rekao je za Index predsjednik HDN-ova ogranka pri HRT-u Nikola Kristić. 
 
Prozvana četvorka o slučaju se nije i ne može očitovati jer za davanje komentara nemaju dozvolu HRT-a. Dok istu ne dobiju i dok etičko povjerenstvo ne sasluša njihove iskaze, njihov otkaz ne može biti pravno opravdan jer kompletan pravni postupak nije proveden, suprotno tvrdnjama pravne službe javne televizije koja je i podnijela zahtjev za izvanrednim otkazom spomenutih novinara.
 
 
U cijeli se slučaj sad uključila i Gordana Lukač Koritnik, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, koja drži da Sutlić pokušava smjestiti otkaz trudnoj novinarki. Naime, Sanja Mikleušević Pavić trebala bi roditi za manje od mjesec dana i trenutačno se nalazi na porodiljnom, zbog čega eventualni otkaz ne bi dobila odmah, poput svojih kolega, već bi on uslijedio nakon što se vrati s dopusta.
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala