Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Patrick Swayze preminuo u 57. godini života
Glumac je na kraju ipak izgubio 20-mjesečnu hrabru borbu s rakom gušterače

Patrick Swayze preminuo u 57. godini života

Glasnogovornik poznatog glumca Annett Wolf izjavio je za AP da je glumac preminuo uz svoju obitelj u ponedjeljak - "Patrick Swayze preminuo je u miru uz svoju obitelj, nakon 20 mjesečne borbe s bolešću."

Zvijezdi "Prljavog plesa" je u siječnju 2008. godine dijagnoziran rak gušterače. Uspio se djelomično oporaviti nakon kemoterapije, pa je čak počeo i sa snimanjem kriminalističke serije "Zvijer", a sve do smrti pisao je memoare uz pomoć njegove žene Lise Niemi.

Patricka su mediji već više puta "pokopali", pa im je krajem prošle godine preko glasnogovornika poručio:
"Svi pišu da sam jednom nogom u grobu i da se već pozdravljam sa svojom uplakanom obitelji. Uzrujan sam zbog toga što nemarni časopisi pozitivnu i dobru bitku koju vodim čine izrazito negativnom. Meni je dobro, prestanite lagati"


Patrick Swayze je rođen u Houstonu, 1952. godine. Njegova majka Patsy, koreografkinja, imala je velik utjecaj na njegovu karijeru i život. U njenoj plesnoj školi Patrick je spoznao da ima vještinu nastupanja, a tamo je upoznao i svoju buduću ženu Lisu. Oženili su se 1975. i ostali zajedno sve do njegove smrti.

Filmski proboj osigurao mu je Francis Ford Coppola koji ga je odabrao za svoju dramu "The Outsiders". Film je to koji je pomogao i pokretanju karijera Matta Dillona, Roba Lowea, Toma Cruisea i Diane Lane.

Swayzejeve najpoznatije uloge ostvarene su u filmovima "Prljavi ples" iz 1987. godine, i tri godine kasnije u filmu "Duh" gdje mu je partnerica bila Demi Moore.

Filmografija >>>


G.N./MojTV.hr

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    gorlock gorlock @ 25.11.2013. 21:05

    Sada kada sam, pročitao članak o remakeu filma Kućna na putu (ili kako je još bio prevođen: Drumska Kafana) - zapazio sam i ovaj članak.

    Bio je to vrlo dobar glumac sa nekoliko zapaženih uloga od kojih bi izdvojio upravo: Kuća na Putu, Duh, Prljavi Ples, Pakleni val (sa Keanu Reevesom) ... to su filmovi koji su se meni urezali u sjećanje.

    Rest  In Peace.

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala