Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Regina - Bistra voda
Dubravko Jagatić recenzira spot grupe Regina za pjesmu koja će predstavljati BiH na Eurosongu

Regina - "Bistra voda"

Album -
Izdavač -
Autor spota Boris Miljković
Trajanje 2’59''
Ocjena 5/5



Grupa Regina je predstavnik BiH na ovogodišnjem Eurosongu u Moskvi. Grupa je nastala u Sarajevu 1990. godine, a pjesma kojom će predstavljati BiH "Bistra voda" jednoglasnom je odlukom žirija odabrana kao najbolja iako su je kasnije pratile kontraverze da je zapravo riječ o plagijatu. Kako ne bi ništa prepustili slučaju, ekipa iz BiH dosjetila se da za spot koji će pratiti "Bistru vodu" angažiraju redatelja za kojeg su znali da ih sigurno neće iznevjeriti jer se radi o provjerenom umjetniku koji je prisutan na sceni već skoro 40 godina.

Boris Miljković predstavio se javnosti početkom 80-tih, u vrijeme Novog vala kada je sa svojim kolegom Branimirom Dimitrijevićem (u to vrijeme su se predstavljali kao Tucko i Bucko) režirao izvanserijske TV emisije za to vrijeme kao što su "Rokenroler" i "Niko kao ja" kao i prve video spotove Idola i ostalih prvoboraca Novog vala. Od tada do danas režirao je preko 300 spotova i televizijskih reklama, bio je dugogodišnji kreativni direktor marketinških agencija Saatchi & Saatchi Middle East, Cairo, Saatchi & Saatchi Bakans, Beograd i McCann-Erickson… predaje na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, no svjetsku je slavu doživio upravo prošle godine kada je na Eurosongu u Beogradu angažiran kao Art direktor.

Ne treba posebno naglašavati da su gledatelji širom svijeta ostali zadivljeni njegovim kreativnim idejama pa je izbor grupe Regina da njega izaberu kao redatelja njihovog spota i više nego mudar izbor. Stoga ne treba niti trošiti puno riječi na njihov spot jer je Miljković ponovo dokazao da se nalazi na samom vrhu. Odličan spot. 


Dubravko Jagatić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    mujanovic mujanovic @ 14.9.2009. 15:37

    Ispravak netočnoga navoda:

    Regina je predstavljala (državu) Bosnu i Hercegovinu a ne (entitet) Federaciju Bosne i Hercegovine.

     

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala