Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gledali smo: X-Men početak - Wolverine
Kombinacija adrenalina i testosterona nekima će biti dovoljna - ostalima "Wolverine" ionako nije namjenjen

Gledali smo: X-Men početak - Wolverine

Četvrti nastavak kultnog X-mena vraća nas doslovno - na početak

Franšize su holivudskim producentima omiljeni način zgrtanja novaca: rizik ulaganja u neizvjesno izostaje i stoga često čine početničku grešku – u konačni proizvod ulažu manje, uglavnom ne novčano, nego u kreativnom smislu. Nakon tri prilično uspjela nastavka "X-Mena" u kojima smo mogli pratiti pokušaje mutanata da se uklope u "normalni" svijet (pri čemu je stradao dobar dio likova iz originalne postave) stvari su, kako je to vidljivo iz naslova filma, vraćene na početak.

Četvrti nastavak donosi priču o podrijetlu vjerojatno najzagonetnijeg lika serijala, Wolverinea. Premda daje odgovore na neka pitanja koja si postavlja gledatelj tijekom gledanja prethodnih nastavaka, primjerice zašto je Wolverine izgubio pamćenje i kako je dobio adamantij umjesto kostiju, film neće odgovoriti na pitanje otkud potiču mutanti ili u kojem trenutku mutanti prestaju stariti (radnja prati Wolverinea od dječačke dobi u 1840. godini do danas).

Slabašni scenarij i nenadahnuta režija

Ako je izbor scenarista Davida Benioffa (sjajni "25. sat") i redatelja Gavina Hooda (hvaljeni "Tsotsi") trebao filmu osigurati "dubinu" to se u konačnici nije dogodilo te je "Wolverine" prilično plošan. Čini se da je sve stavljeno na jednu kartu – Hugha Jackmana. Njegov se seksepil koristi do krajnjih granica i gotovo u svakom kadru sniman je tako da se čini da je filmska ekipa upala na snimanje editorijala za modni časopis. Premda je magazin People Jackmanu  prošle godine dodjelio naslov "sexiest man alive", takav je postupak ipak pretjerivanje, jer je riječ o dobrom glumcu koji to u ovom filmu (zbog slabašnog scenarija i nenadahnute režije) nije mogao pokazati. Čini se da je Jackman već na papiru svjestan svih slabosti filma jednostavno odlučio uzeti novac (i to dosta novca, jer je obavio i producentski posao) i još jednom nastupiti u ulozi koja ga je proslavila.


Što reći o ostalim glumcima u takvom konceptu? Pokušali su, no dobili su ili premalu minutažu da bi ostvarili pamtljivije uloge ili jednodimenzionalne likove s kojima ni uz najbolju volju nisu mogli mnogo toga napraviti.

Ukratko, dopustimo li hormonima da preuzmu vlast tijekom gledanja filma kombinacija adrenalina i testosterona nekima će biti dovoljna. Ostalima "Wolverine" ionako nije namjenjen.

Goran Ivanišević

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    mario mario @ 4.5.2009. 20:05

    Iako sam veliki fan Marvela i njihovih junaka 99% sam siguran da ću preskočiti ovaj film. Nevjerovatno je kako netko može upropastiti solidan materijal, hrpa zanimljivih likova (Wolverine, Sabretooth, Blob i moj fav. Deadpool) i opet nisu uspjeli složiti solidan film.

    Šteta, nadao sam se da bi ovo mogla biti odskočna daska Deadpoolu, koji je imo. puno zanimljiviji i zabavniji od Wolverina, ali izgleda da od toga neće biti ništa.

     

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala