Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Mirko Fodor odletio iz uredničke fotelje
Zabavni program trenutno ima tri urednika, a glavni kandidat odbija preuzeti tu "moćnu poziciju"

Mirko Fodor odletio iz uredničke fotelje

PIŠE: Dario Petruševski 
Foto: HRT

Estrada ili redakcija? Mirko Fodor odabrao je ovo prvo i ovih se dana oprostio s funkcijom urednika Zabavnog programa HTV-a. Nakon što je na državnoj televiziji prestala vladavina Ksenije Urličić, šefovanje satima rezerviranim za televizijski kič preuzeo je Aleksandar Kostadinov i prema mišljenju mnogih, Zabavni program bacio na koljena. Situaciju je trebao popraviti Mirko Fodor, ali nije uspio, jer se, smatraju njegovi šefovi, zapravo nije ni trudio.

Važnije su mu bile manifestacije koje je vodio "u fušu", što je u priopćenju javnosti potvrdio i glasnogovornik Janoš Roemer: "Mirko Fodor više nije urednik HTV-ova Zabavnog programa jer je i nakon upozorenja nastavio sudjelovati u priredbama izvan HRT-a bez odobrenja nadređenih". Jutarnji list piše kako su čelnici HTV-a nakon vijećanja odlučili da će Zabavni program zasad voditi tri čovjeka - Mario Sedmak (urednik vrlo uspješnog i gledanog Kontakt programa), Željan Klašterka (glazbeni urednik) i već spomenuti Aleksandar Kostadinov, koji će se uglavnom brinuti za Doru.

Jutarnji dodaje i kako je Branko Uvodić najčešće spominjani kandidat za novog urednika Zabavnog programa, ali je ovaj to oštro demantirao: "Ni slučajno! Ne pada mi to ni na kraj pameti! Hvala, ne bih". Sudeći po njegovoj reakciji, biti na tako visokoj i utjecajnoj funkciji (koja je nekad uvelike diktirala trendove na estradi, a i danas može jer HTV emitira najviše glazbe) i nije neka sreća. Štednja koja je zahvatila HTV i ostale medije urednike takvih programa dovela je u još težu poziciju - sad za još manje novca moraju proizvesti nešto (barem) gledljivo.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala