Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Martin Scorsese izjavio da je odbio režiju Jokera zbog nedostatka vremena
Nakon što je kritizirao Marvel filmove poznati filmaš otkrio je kako je 4 godine razmišljao o režiji "Jokera"

Martin Scorsese izjavio da je odbio režiju "Jokera" zbog nedostatka vremena

Foto: PR Photos

Kritike Marvel filmova o superjunacima koje je izrekao poznati filmaš i Oskarovac Martin Scorsese obišle su svijet, tako da skoro svaki dan jedna poznata osoba kaže svoje mišljenje o njegovim teškim riječima. No, sad se Scorsese još jednom osvrnuo na tematiku i u intervjuu za BBC rekao da je nekoliko godina razmišljao o režiji Jokera. Režiju je odbio jer "nije imao vremena niti interesa raditi film čiji se glavni lik razvije u stripovski lik".

Scorsese je priznao da se u Jokeru Todda Phillipsa vidi utjecaj njegovih kultnih filmova, no nije spomenuo o kojima je riječ. O režiji Jokera, koji se opasno približava zaradi od milijarde dolara diljem svijeta, navodno je razmišljao pune četiri godine: "Odlučio sam da nemam vremena za to. Todd mi je rekao: 'Marty, ovo je tvoje', na što sam mu rekao: 'Nisam siguran da to želim.' Iz osobnih razloga se nisam htio baviti time, ali scenarij mi je zato jako dobro poznat."

Nahvalio je glumu Joaquina Phoenixa koju smatra ključnom za ovoliki uspjeh filma te dodao da Jokera ne ubraja pod filmove o superjunacima, ali da mu se ne sviđa što je film korak do takvog: "Lik će sada postati lik iz stripa. Pretvara se u apstrakciju. To ne znači da je film loša umjetnost, samo nije za mene..."

Podsjetimo, Scorsese je prije nekoliko tjedana za Marvel filmove o superjunacima izjavio da za njega to nisu filmovi u pravom smislu te ih usporedio sa zabavnim parkovima iako je priznao da cijeni trud glumačke i ostale ekipe. Njegove kritike su naišle na razne kontroverze, a zadnje ih je prokomentirao sam šef Disney studija Bob Iger koji je rekao da se divi redatelju The Irishmana, ali da je prilično uvjeren da nikad nije pogledao nijedan Marvel film.

Scorseseov The Irishman (Irac) počeo je igrati u odabranim kinima u SAD-u i nekim državama u ostatku svijeta, a na Netflix stiže 27. studenog. Glavne uloge su ostvarili Robert De Niro i Al Pacino.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala