Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Joker osvojio Zlatnog lava u Veneciji
Mračni film smješten u DC Black svijet dobio je glavnu nagradu Venecijanskog filmskog festivala

"Joker" osvojio Zlatnog lava u Veneciji

Foto: PR Photos

Čim je na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu bio predstavljen film Joker odmah je bilo jasno da mu barem jedna nagrada ne gine da bi na kraju film osvojio onu glavnu, Zlatnog lava.

Film predvođen Joaquinom Phoenixom na svojoj je premijeri dobio čak osam punih minuta ovacija, kritičari su ga nahvalili, oni koji su ga imali prilike vidjeti rekli su da je riječ o odličnom ostvarenju u režiji Todda Phillipsa. Dosad neispričana priča o Jokerovom podrijetlu tako je pobijedila SF Ad Astra Jamesa Graya s Bradom Pittom u glavnoj ulozi te The Laundromat Stevena Soderbergha (u konkurenciji se nalazio čak 21 film).

Joaquin Phoenix i Todd Phillips na završnoj ceremoniji Venecijanskog filmskog festivala

"Želio bih zahvaliti Warner Bros.-u i DC-u što su izašli iz svoje zone komfora i riskirali sa mnom", rekao je Phillips pri uručenju nagrade Zlatni lav.

Warner Bros. s ovim je filmom započeo novu seriju filmova DC Black koja će se baviti isključivo negativcima i imat će mračan, ozbiljan ton. DC Black neće biti vezan na ostale DCEU filmove koje su već objavili i koji su u planu. Joker u hrvatska kina stiže 3. listopada.

Posebnu nagradu žirija dobio je Roman Polanski za triler dramu o aferi Dreyfus An Officer and a Spy (J'accuse) u kojem glavnu ulogu ima Jean Dujardin. Prisutnost Polanskog na festivalu nije dobila pozitivne reakcije jer je to njegov prvi film otkako je izbačen iz Akademije filmskih umjetnosti i znanosti tako da nije bio prisutan u Veneciji kako bi prihvatio nagradu.

Žiri ovogodišnjeg 76. Festivala predvodila je Lucrecia Martel, dok su se među ostalim članovima našli Mary Harron, Piers Handling, Stacy Martin, Rodrigo Prieto, Tsukamoto Shinya i Paolo Virzi. Prošlih godina navikli smo među pobjednicima vidjeti art filmove kao što su Žena koja je otišla, Izdaleka i Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju, ali čini se da su na Festivalu prihvatili komercijalnije naslove pa je tako prije dvije godine Zlatnog lava dobio Oblik vode Guillerma del Tora, a prošle godine Roma Alfonsa Cuaróna.

Potpunu listu dobitnika možete pogledati na službenim stranicama.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala