Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Na televiziji: Talk show!
Jedna od najgledanijih televizijskih formi u svijetu još uvijek nije uspjela zaživjeti u Hrvatskoj. Zašto?

Na televiziji: Talk show!

Piše: Dubravko Jagatić

Bila jednom Željka Ogresta i imala je vrlo gledan talk show na HTV-u. Bio jednom Joško Lokas i također je imao svoj talk show na HTV-u, ali ni njega više nema na televiziji. Bio čak jednom i Romano Bolković ali OTV nije ozbiljna  televizija, a ni Bolkovića niti njegovog političkog talk showa "2U9" više nema.

Conan O'Brien, David Letterman, Jay Leno, Larry King, Oprah Winfrey… najveće su televizijske zvijezde na svijetu jer imaju svoj talk show već desetljećima, te su zahvaljujući njima na vrhu gledanosti na televizijama širom svijeta. Vrlo jednostavna produkcija, zanimljivi gosti, još zanimljiviji razgovor, elokventan TV voditelj, brza pitanja i kratki odgovori, glazbeni gosti… Toliko jednostavno, tako zabavno, ne preskupo ali svejedno toga u Hrvatskoj na televizijama nema.

Ima gatara, ima glupih kvizova, ima sapunica, ima reality showova, ima Lice nacije, svakakvog smeća ali nema talk showa. Aleksandar Stanković ima vrlo gledan talk show jer su ga stavili u izuzetno pogodan termin kada ga gledaju i oni koji to možda i ne bi htjeli. S druge pak strane, najčešće su to gosti vezani uz politički život zemlje pa se mnogo toga gleda i po dužnosti kao i zbog razloga jer ipak svatko u ovoj zemlji ima svoj stav. Povrh svega, nije Stanković ni tako loš voditelj. Ali to je sve što se nudi. Na televizijama u Hrvatskoj postoje voditelji i urednici koji bi mogli doista napraviti vrhunski talk show, no svejedno još uvijek nema niti naznake da će se takvo što i dogoditi.

Za pretpostaviti je da nitko nije ponudio Danieli Trbović da ima svoj talk show. Tko god ju je gledao i zna kakav jezik ima, koliko je brza na njemu, koliko je elokventna i koliko šarmantna zna da takav jedan talk show i bez gosta može biti zabavan i dobar. O njezinom profesionalizmu ne treba trošiti riječi. Ni Tarik Filipoviće nije za odbacit kao potencijalni domaćin talk showa. Nova TV bi također mogla kupiti nekoga tko bi oduševljeno prihvatio svoj talk show. RTL ima mogućnosti iako njemački poslodavci odlučuju, no baš bi oni mogli ponuditi npr. Tatjani Jurić talk show jer očito žena ima potencijala, a i Antonija Blaće bi se mogla snaći u takvom jednom showu. Čitav je niz imena sa televizija i izvan televizija čija bi popularnost, slava i elokventnost mogla doprinijeti konačnom dolasku talk showa na naše televizije. Previše je trivijalnosti, a premalo kvalitetnog sadržaja. Hoćemo dobar talk show!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    artoffsoul artoffsoul @ 27.3.2009. 23:46

    slažem se hočemo dobar Talk show samo imamo jedan veliki problem.

    kod nas se svi boje osoba koje svojim bogom danim darom uspiju a to se posebno odnosi na glavne urednike te moćnike na svim televizijama.

    zbog svoje popularnosti morat će ih bome i jako dobro platit pa im takvi nisu potrebni.

    primjera ima (Hrga,Latin,Doležal,Knjaz....).

    tim istim moćnicima jednostavnije je plaćat bezlićne novinarčiće koji će smišljat nove zaplete u našim sapunicama zvanim "gotovac" ili"pokos".

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala