Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Završila Teorija velikog praska: finale ostvarilo odličnu gledanost
Nakon 12 sezona i 13 godina humoristična serija se pozdravila sa svojim fanovima

Završila "Teorija velikog praska": finale ostvarilo odličnu gledanost

Foto: YouTube

Sheldon, Leonard, Penny, Howard, Raj, Amy i Bernadette u četvrtak su se zauvijek pozdravili sa svojim gledateljima.

Nakon emitiranja finala serije Teorija velikog praska CBS je objavio rezultate gledanosti koji su odlični. Finale ovog sitcoma gledalo je nešto manje od 18 milijuna gledatelja i to je najbolji rezultat koji je serija postigla još od rujna 2015. godine kad je prvu epizodu 9. sezone gledalo 18,2 milijuna ljudi. Nakon završetka serije prikazana je i zadnja epizoda 2. sezone spin off serije Mladi Sheldon koja je privukla 13,7 milijuna gledatelja, a nakon nje je bio talk show The Late Show With Stephen Colbert s glumcima iz serije koji su se oprostili od gledatelja (također odlična gledanost s 11,8 milijuna ljudi). Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Kunal Nayyar, Mayim Bialik, Melissa Rauch i Simon Helberg odgovarali su na pitanja o tome kako je bilo snimati seriju i kako su provodili vrijeme na setu.

Tvorci mnogima omiljene humoristične serije su Chuck Lorre i Bill Prady koji su sa Stevenom Molarom bili glavni scenaristi serije. Premijerna epizoda je prikazana 24. rujna 2007. i ukupno je prikazano 279 epizoda tijekom spomenutih 12 sezona. Serija je započela s radnjom koja se vrtila oko pet glavnih likova: fizičari Sheldon i Leonard koji žive kao cimeri preko puta kojih se useljava zgodna Penny, konobarica koja želi postati glumica, te čiji su prijatelji i suradnici inženjer Howard i astrofizičar Raj jednako smotani kad su u pitanju djevojke. Tijekom sezona smo pratili njihove dogodovštine te hoće li Leonard i Penny završiti zajedno, da bi se tijekom godina neki od gostujućih glumaca prometnuli u stalne: na prvom mjestu to su neuroznanstvenica Amy i mikrobiologinja Bernadette, a pojavljivali su se još Stuart te fizičarka Leslie Winkle. Prva sezona je dobila različite kritike, da bi oduševila gledatelje i kritičare s drugom i trećom sezonom. Tijekom godina je imala uspona i padova, ali svejedno se našla na prvom mjestu gledanosti TV serija (prva serija koja se zadržala na samom vrhu kao najpopularnija TV serija, što je zadnje uspjelo Seinfeldu čije je finale emitirano 1998. godine koje je gledalo nevjerojatnih 76,3 milijuna gledatelja).

Teorija velikog praska tijekom svog prikazivanja osvojila je 67 nagrada od kojih je jedan Zlatni globus (Jim Parsons za najboljeg glumca u TV seriji 2011. godine) te 10 Emmyja (od kojih čak četiri je osvojio Parsons za svoju ulogu Sheldona). Zbog odlične gledanosti 2017. godine je započela prequel serija Mladi Sheldon koja je završila s drugom sezonom, a produljena je na treću i četvrtu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala