Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Posljednji film velikog Roberta Redforda stiže u kina
U romantičnom trileru "Kavalir s pištoljem" snimljenom prema istinitoj priči Redford pljačka banke!

Posljednji film velikog Roberta Redforda stiže u kina

Od ovog četvrtka, 7. ožujka u kina nam stiže posljednji film legendarnog hollywoodskog glumca i redatelja – Roberta Redforda. Ovaj dobitnik Oscara za najboljeg redatelja 1980. godine za remek-djelo Obični ljudi odlučio je otići u mirovinu, a kao svoj zadnji glumački projekt izabrao je romantični triler Kavalir s pištoljem u kojem tumači ulogu Forresta Tuckera, 70-godišnjeg pljačkaša banaka. Film je snimljen prema (uglavnom) istinitoj priči, a uz Redforda u glavnoj ulozi pojavljuje se i dobinica Oscara Sissy Spacek. Ovim putem predstavljamo vam kino najavu za ovaj simpatičan kino hit.

Sama radnja filma Kavalir s pištoljem prati Forresta Tuckera od njegovog odvažnog bijega iz zatvora San Quentin u dobi od 70 godina pa sve do niza pljački bez presedana koje su zbunile predstavnike zakona i zadivile javnost. Neprestano mu se za petama nalaze detektiv John Hunt (Casey Affleck) koji pomalo postaje očaran Forrestovom predanošću poslu te žena (Spacek) koja ga voli unatoč njegovoj izabranoj profesiji.

U intervjuu kojeg je dao tijekom filmskog festivala u Torontu, Redford je natuknuo da bi ovo mogla biti njegova posljednja glumačka uloga u karijeri, jer je želio kao svoj posljednji posao odraditi nešto vedro i humoristično kakav je i sam film. Redatelj ovog simpatičnog romantičnog trilera je David Lowery koji se proslavio hvaljenom dramom A Ghost Story, a upravo je on i adaptirao scenarij iz članka iz New Yorkera autora Davida Granna. Uz Redforda i Spacek u filmu glavne uloge tumače oskarovci Casey Affleck i Keith Carradine te Tom Waits.

Redford je za ulogu Forresta Tuckera nominiran za nagradu Zlatni globus za najboljeg glumca, a sam film prikazan je na mnogim uglednim festivalima diljem svijeta uključujući one u Torontu, Dublinu i Londonu. Zanimljiva je činjenica da je u njihovim dugim i plodnim glumačkim karijerama Kavalir s pištoljem prvi film u kojem zajedno nastupaju Robert Redford i Sissy Spacek. Na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika, Kavalir s pištoljem ima preko 90% pozitivnih ocjena što znači da nas uistinu očekuje prava filmska poslastica.

Romantični triler Kavalir s pištoljem u domaća kina stiže u četvrtak, 7. ožujka.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala