Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Blagdani na kanalu Viasat History
Otputujte natrag u prošlost svakog dana od subote 22. prosinca na Viasat History

Blagdani na kanalu Viasat History

Ovih vam blagdana na kanalu Viasat History nudimo pažljivo odabran program koji se fokusira na europsku povijest. Zajedno s nama istražite rimsku povijest, pobliže pogledajte egipatsko carstvo te udobno zavaljeni na kauču, uz šalicu tople čokolade, otputujte natrag u prošlost i doznajte sve o drevnim društvima uz naše omiljene serije Osam dana koji su stvorili Rim, Tajne piramida, Priča o Europi i još mnogo toga!

Judeja i Rim: Fatalni sukob
Premijera u ponedjeljak 24. prosinca u 21h
1. sezona | Broj epizoda: 2 x 60 Minutaža | Žanr: Dokumentarac/ povijest
Naslov originala: Judea and Rome: The Fatal Conflict
 
Ova dvodijelna serija istražuje buran 
život kralja Heroda te otkriva veličanstveni uspon i tragičan pad Judeje pod vladavinom Rimskog Carstva. Ta dva događaja, iako u razmaku od 70 godina, zauvijek je povezao čovjek optužen za bilježenje događaja koji su doveli do pada Judeje, kontroverzni povjesničar Josip Flavije. Judeja i Rim: Fatalni sukob istražuje povijest iz svježe perspektive, služeći se riječima i djelima tog zloglasnog židovskog generala, povjesničara i navodnog izdajnika te, uz pomoć različitih medija, udiše život u priču o usponu i padu Jeruzalema. Razgovori sa stručnjacima, dramatična uprizorenja, animacije i nevjerojatni računalni grafički prikazi stvaraju vizualnu impresiju bogatu i složenu poput same priče.
 
Prve civilizacije
Premijera u nedjelju 23. prosinca u 20h
1. sezona | Broj epizoda: 4 x 60 Minutaža | Žanr: Dokumentarac/ povijest
Naslov originala: First Civilisations
 
Budući da su 99 posto svog vremena ljudi proveli na Zemlji lutajući u potrazi za hranom, zašto su krenuli putem prema civilizaciji? Zašto su stvorili sela, naselja, gradove i države te uspostavili model modernog svijeta? Ova serija identificira četiri temelja civilizacije: gradove, rat, religiju i trgovinu te svaki od njih istražuje u kontekstu raznih lokacija. Naše snimateljske ekipe putuju u Irak, Tursku, Meksiko, Gvatemalu, Egipat, Indiju, Pakistan, Oman, Maroko, Francusku, Njemačku, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD i pritom bilježe najnovija arheološka otkrića, ispituju nove teorije i otkrivaju izvorne informacije. Dramatičnim rekonstrukcijama i računalnom grafikom vizualizira se izgubljeni svijet prvih civilizacija, čime smo vam željeli pokazati da su naše pretke motivirali isti impulsi koji postoje i danas: privlačnost gradova, neminovnost rata, potreba za vjerom i ljubav prema trgovini. Njihova priča je i naša priča.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala