Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prosinac na HBO-u
Donosimo izdvojene premijere hit filmova i serija koje u prosincu stižu na HBO kanale i usluge

Prosinac na HBO-u

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u mjesecu prosincu premijerno prikazivati na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand.

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA

BIJEG IZ DANNEMORE
Premijera 7. prosinca na HBO-u
Petkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u
Ponedeljkom nova epizoda na HBO GO-u

Glume: Benicio Del Toro, Patricia Arquette, Paul Dano, Eric Lange, Bonnie Hunt

„Bijeg iz Dannemore“ temelji na neobičnom bijegu iz zatvora u državi New York 2015. koji je izazvao masovnu potragu za dvojicom osuđenih ubojica. U bijegu im je pomogla udana zaposlenica zatvora koja je s obojicom imala afere koje su trajale mjesecima. Benicio Del Toro igra osuđenog ubojicu Richarda Matta, umjetnički nastrojenu, ali zastrašujuću silu unutar zatvora, koji je osmislio bijeg. Patricia Arquette igra Tilly Mitchell, ženu i majku iz radničke klase koja nadgleda zatvorsku krojačnicu i započinje seksualnu vezu s obojicom, na koncu pristavši skriti oštrice za piljenje u zamrznutom mesu za hamburgere kako bi im pomogla pobjeći. Paul Dano igra David Sweata, osuđenog ubojicu policajca koji možda gaji iskrene osjećaje za Tilly i postaje nevoljki partner u zavjeri Richarda Matta.

CIA U BERLINU III
Premijera 16. prosinca u 22.00h na HBO 3
Nedjeljom nova epizoda u 22.00h na HBO 3
Premijera na HBO GO-u je 3. prosinca

Glume: Richard Armitage, Rhys Ifans, Leland Orser, Michelle Forbes, Richard Jenkins

„CIA u Berlinu“ suvremena je špijunska serija koja prati Daniela Millera (Richard Armitage), tajnog agenta koji je netom stigao u CIA-inu ispostavu u Berlinu u Njemačkoj. Miller ima tajnu misiju: mora utvrditi identitet sada poznatog zviždača koji se skriva pod imenom Thomas Shaw. Vođen iznurenim veteranom Hectorom DeJeanom (Rhys Ifans), Daniel se uči snalaziti u grubom svijetu terenskog časnika – s vođenjem agenata, prijevarom, opasnošću i moralnim kompromisima. Dok uranja dublje u dvoranu zrcala njemačkoga glavnoga grada i razmata konce urote koja vodi natrag do Washingtona, Daniel se pita može li itko biti isti nakon rada u Berlinu.

Tracey Ullman Show III
Premijera 15. prosinca u 12.40h na HBO 3
Subotom nova epizoda u 12.40h na HBO 3
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Tracey Ullman

Potpuno nova emisija skečeva u kojoj glumi Tracey Ullman vrativši se na BBC prvi put od sredine 1980-ih. Tracey igra mnoštvo raznolikih i upečatljivih likova koji posjećuju prometno globalno žarište Ujedinjene Kraljevine ili žive ondje. Od sredine 80-ih Tracey živi i radi u SAD-u, gdje je njezina dugovječna istoimena serija skečeva prva svijetu predstavila Simpsone.

DVOJNIK II
Premijera 10. prosinca na HBO GO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: J.K. Simmons, Olivia Williams, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Sara Serraiocco

U Uredu razmjene, oni koji imaju dovoljno visok pristup, štite prijelaz u paralelnu dimenziju koja nije mnogo različita od naše. A ako je njihov svijet poput našeg, tko smo mi ondje? Jesmo li bolji? Drukčiji? U drugoj sezoni nalazimo Howarda (J. K. Simmons) i njegova dvojnika kako proživljavaju ta pitanja. Prijelaz je zatvoren te su obojica nasukani u svijetu onog drugog i moraju se prilagoditi kako bi preživjeli. Howard Prime preuzima život svog dvojnika: ide na njegov posao, živi u njegovu domu... s njegovom ženom. Howard Alpha zaključan je u tajanstvenoj crnoj lokaciji zvanoj Jeka, odsječen od svih koje poznaje. Kako hladni rat eskalira između svjetova i produbljuje nestabilnu podjelu, obojica muškaraca postaju sve sličniji svome dvojniku.

NA BROJU 9 IV
Sve epizode dolaze u HBO GO ponudu 17. prosinca

Glume: Reece Shearsmith, Steve Pemberton

Autori „Muške družbe“ i „Psychovillea“ donose antologiju slasno neočekivanih priča, punih i mračnih i smiješnih iznenađenja. Scenarij su napisali i glume Steve Pemberton i Reece Shearsmith, a svaka vas priča poziva na drukčiji broj 9 postavljen na novu lokaciju s potpuno novim likovima. Od spavaćeg odjeljka u francuskom vlaku do seanse u velebnoj viktorijanskoj vili, od sela iz 17. stoljeća do volonterskog pozivnog centra, ovo je antologija priča o onome istinski iznenađujućem, u kojima se obično i svjetovno susreće s nevjerojatnim i čarobnim.

SVIJET NOVINA
Sve epizode dolaze u HBO GO ponudu 10. prosinca

Glume: Charlotte Riley, Ben Chaplin, Priyanga Burford, Brendan Cowell, Paapa Essiedu

Smještena u brzo i izazovno okruženje britanske novinske industrije, serija „Svijet novina“ uranja gledatelje u osobne živote i stalne profesionalne dileme s kojima se suočavaju njezini likovi. Serija prati njihove živote dok pokušavaju uravnotežiti rad i zabavu, ambiciju i integritet. Sve se to događa usred neprestanog pritiska 24-satnog globalnog ciklusa vijesti i industrije u previranju.

OZN@ČENE III
Sve epizode dolaze u HBO GO ponudu 7. prosinca

Glume: Lia Marie Johnson, Lulu Antariksa, Katelyn Nacon, Timothy Granaderos

„Ozn@čene“ je psihološki su triler koji prati tri tinejdžerice, Hailey, Rowan i Elisiju, koje postaju neobjašnjivo povezane nakon što im nepoznati korisnik zvan Monkeyman pošalje niz nasilnih videa. U trećoj sezoni djevojke će morati sklopiti neočekivane saveze kako bi se suočile s ubojitom prijetnjom koja napokon ima lice.

MODERNA OBITELJ
Sezone I i II dolaze na HBO GO 18. prosinca
Sezone III i IV dolaze na HBO GO 19. prosinca
Sezone V i VI dolaze na HBO GO 20. prosinca
Sezone VII i VIII dolaze na HBO GO 21. prosinca
Sezona IX dolazi na HBO GO 22. prosinca

Glume: Ed O'Neill, Sofía Vergara, Jesse Tyler Ferguson, Julie Bowen, Ty Burrell

Ovaj sitcom u kvazidokumentarnom parodijskom stilu prikazuje neobične veze proširene obitelji Pritchett, gnijezdo koje uključuje glavu obitelji Jaya (Ed O'Neill), njegovu mladu ženu Latinoamerikanku Gloriju (Sofía Vergara) i njezinog mladog sina Mannyja (Rico Rodriguez), Jayevu kćer Claire (Julie Bowen) i njezinu obitelj te Jayevog sina Mitchella (Jesse Tyler Ferguson) koji živi sa svojim partnerom Cameronom (Eric Stonestreet). Nizozemski redatelj snima život triju obitelji, uključujući onu u kojoj je smješten kao student na razmjeni. U jednom kućanstvu otac radi, a mama je kod kuće s djecom. U drugom kućanstvu gay par proživljava svoje prvo očinstvo nakon što su nedavno posvojili vijetnamskog dječaka, a u trećem domu 60-godišnji čovjek iznenada postaje otac, nakon što oženi jednu majku, Latinoamerikanku u tridesetima. Snimljeno dokumentarističkim stilom.

AXIOS
Sve epizode dolaze u HBO GO ponudu 6. prosinca

AXIOS je četverodijelna limitirana dokumentarna serija s vijestima - orijentiranim specijalima u produkciji HBO-a i revolucionarne nove medijske tvrtke Axios. U režiji i produkciji Emmyjem nagrađenih Matthewa O'Neilla i Perrija Peltza, emisija će se baviti sljedećim tjednom u politici, biznisu i tehnologiji – i temama koje oblikuju budućnost. Svako izdanje AXIOS-a pokrit će aktualni veliki problem iza kojeg će uslijediti kratki dokumentarci, poučni intervjui s važnim osobama te pouzdani uvidi prenijeti AXIOS-ovom tipičnom „inteligentnom jezgrovitošću“ u sažetom, djeljivom formatu.

VEČERA PETKOM
Sezona I i II dolaze na HBO GO 1. prosinca
Sezona III dolazi na HBO GO 8. prosinca
Sezona IV dolazi na HBO GO 15. prosinca
Sezona V dolazi na HBO GO 22. prosinca

Glume: Tamsin Greig, Simon Bird, Paul Ritter, Tom Rosenthal, Mark Heap

Za Goodmane, večera petkom je poput nedjeljnog ručka: samo oduzmite dva dana, dodajte slijed više i to je to. Adam (Simon Bird) i njegov brat Jonny (Tom Rosenthal) večeru petkom smatraju nužnom žrtvom. Nužnom jer ih nahrane, a žrtvom jer moraju provesti večer s mamom (Tamsin Greig) i tatom (Paul Ritter). Nije da im roditelji nisu divni. Stvarno jesu. Ali tata siše kečap iz boce, mama je opsjednuta „Masterchefom“, a baka voli nositi novi bikini po kući.

NOVE EPIZODE HIT SERIJA

GENIJALNA PRIJATELJICA
Ponedjeljkom i utorkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u
Ponedjeljkom i utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Elisa Del Genio, Ludovica Nasti, Margherita Mazzucco, Gaia Girace

Kada se čini da je najvažnija prijateljica u njezinu životu nestala bez traga, Elena Greco, sada starica u kući punoj knjiga, sjeda za svoje računalo i počinje pisati priču o njihovu prijateljstvu. Upoznala je Raffaellu Cerullo, koju je uvijek zvala Lila, u prvom razredu osnovne škole 1950. U opasnom i fascinantnom Napulju njihova priča pokriva više od 60 godina života dok ona pokušava opisati misterij Lile, Elenine genijalne prijateljice i – na neki način – njezine najbolje prijateljice i najgore neprijateljice. Serija od osam epizoda „Genijalna prijateljica“ temelji se na istoimenom svjetskom bestseleru Elene Ferrante.

HACKERVILLE
Nedjeljom nova epizoda u 22.00h na HBO 3
Nedjeljom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Andi Vasluianu, Anna Schumacher, Calin Chirila, Ada Lupu, Sabin Tambrea

Nova rumunsko-njemačka serija iz HBO Europe originalne produkcije. Kada netko hakira njemačku banku, istražiteljica kiberkriminala Lisa Metz (Anna Schumacher) poslana je u Temišvar, grad u Rumunjskoj, odakle je navodno hakiranje krenulo. Lisa je Njemica iz izvorne njemačke zajednice u Rumunjskoj, iako je živjela u Njemačkoj većinu života. Na ovom će se putovanju morati suočiti s mračnom prošlošću svoje obitelji, kao i s kulturnim sukobima koje osjeća na svakom koraku. Drugi, važniji izazov za Lisu jest da nekako nađe zajednički jezik sa svojim ležernim partnerom, temišvarskim policajcem Adamom Sandorom (Andi Vasluianu). On ima vrlo drukčiji način razmišljanja koji njoj prilično ide na živce... A osjećaj je uzajaman. No gnjavaža katkad može prerasti u privlačnost, a kad se dvoje policajaca upuste u visokooktansku hajku, zbliže se zahvaljujući potrebi da spase neočekivanu metu: pametnog, ali ranjivog 14-godišnjeg gejmera Cipija (Voicu Dumitras u svojoj prvoj ulozi).

MLADI SHELDON II
Nedjeljom prijepodne nova epizoda na HBO 3

Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord

Za desetogodišnjeg Sheldona Coopera nije lako odrastati u istočnom Teksasu. Biti genijalan um kakav se rađa jedanput u generaciji, sposoban za naprednu matematiku i znanost, nije uvijek korisno u zemlji gdje kraljuju američki nogomet i crkva. I dok se ranjivi, daroviti i pomalo naivni Sheldon nosi sa svijetom, njegova vrlo normalna obitelj mora pronaći način da se nose s njim. Njegov otac George pokušava se snaći kao srednjoškolski trener američkog nogometa i kao otac dječaka kojeg ne razumije. Sheldonova majka Mary žestoko štiti i odgaja svog sina u gradu u koji se on jednostavno ne uklapa. Sheldonov stariji brat Georgie trudi se najbolje što može u srednjoj školi, ali teško je biti kul kad pohađaš iste predmete kao tvoj čudni 10-godišnji brat. Naposljetku, tu je Sheldonova sestra blizanka Missy koja katkad zamjera što Sheldon dobiva svu pozornost, ali također ostaje jedina osoba koja Sheldonu može pouzdano reći istinu. Tijekom 11 godina u „Teoriji velikog praska“ publika je upoznala legendarnog, ekscentričnog i nevjerojatnog Sheldona Coopera. Ova humoristična serija daje nam priliku da se upoznamo s njim u djetinjstvu kada tek kreće na svoj nevini, nespretni i nadobudni put prema čovjeku kojim će postati.

SOBA 104 II
Petkom nova epizoda u 21.30h na HBO 3
Subotom po dvije nove epizode u HBO GO ponudi

„Soba 104“ tvoraca Jaya i Marka Duplassa („Životinje“, „Zajedništvo“) nova je HBO-ova polusatna antologijska serija koja zaviruje u jednu sobu u prosječnom američkom korporativnom motelu istražujući priče likova koji ondje prenoće. Prihvaćajući ideju da „banalno“ može biti najzanimljivije ako se zaustavite i promotrite, svaka od 12 epizoda sezone pripovijeda drukčiju priču. Dok soba ostaje ista, sve ostalo – ton, priča, likovi, čak i vremensko razdoblje – mijenjaju se. Crpeći iz raznih žanrova, uključujući komediju, dramu, triler i filmove strave, priče i likovi prikazani u prvoj sezoni uključuju: priču o dostavljaču pizze koji dobije više nego što je očekivao; posao dadilje koji jezivo pođe po zlu; ljubavnu priču između dvoje osamdesetogodišnjaka; ženu koja želi ući u drugu dimenziju uz pomoć kultnog svećenika; dva mormonska misionara u vjerskoj krizi i više. Pronicljiva, otkačena i ispunjena obiljem preokreta i iznenađenja, svaka epizoda „Sobe 104“ nalikuje minifilmu nudeći novo otkriće iz tjedna u tjedan, pripovijedajući priče o svakodnevnim ljudima koji traže povezanost i smisao unutar jedne sobe.

SALLY ZAUVIJEK
Ponedjeljkom nova epizoda u 21.30h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Catherine Shepherd, Julia Davis, Alex Macqueen, Julian Barratt, Joanna Scanlan

Crnohumorna serija „Sally zauvijek“ prati život Sally (Catherine Shepherd), trgovkinje pred promaknućem koja već deset godina vodi ugodan i dosadan prigradski život s Davidom (Alex Macqueen). No kad je David jedne večeri zaprosi, Sally zapada u krizu i upušta se u divlju vezu s Emmom (Julia Davis), zavodljivom i karizmatičnom glumicom, pjevačicom, pjesnikinjom i spisateljicom. Prije nego što se Sally uspije snaći, Emma se uselila k njoj te joj preuredila i namještaj i život. Je li to stvarno ono što Sally želi ili je pogriješila?

CRNO JEZERO II
Četvrtkom nova epizoda u 23.00h na HBO 3
Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Sarah-Sofie Boussnina, Filip Berg, Mathilde Norholt, Philip Oros, Aliette Opheim

„Crno jezero“ vraća se na HBO kao samostalni prednastavak popularnog psihološkog trilera koji premješta akciju na najudaljeniji arhipelag Švedske gdje Johana (Filip Berg) odvikavaju od uporabe droga. Johan Ceder pokušava živjeti u skladu s očevim očekivanjima, ali ga privuče životni stil hedonističkih noćnih klubova. Međutim, s vremenom odluči poštedjeti obitelj daljnje sramote te započne odvikavanje u ustanovi na otoku Kallskär. Ali nešto se ne čini sasvim u redu... Na Kallskäru postoje mračne tajne koje datiraju iz Drugog svjetskog rata i dalje, a otkrije se da je bivši pacijent nestao bez traga, ali nitko ne želi saznati što se stvarno dogodilo. Među drugim pacijentima su Minnie koja se bori za skrbništvo nad svojim djetetom, Isabelle koja ima mentalne probleme, Vincent koji pokušava pobjeći od svoje kriminalne prošlosti, istaknutog krijumčara i narkomana Amina, te Oscara koji se bori sa svojom zatvorenom osobnošću.

KLIKA II
Nedjeljom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Synnove Karlsen, Sophia Brown, Rachel Hurd-Wood, Leo Suter, Barney Harris

Dok je u prvoj seriji Holly privukla skupina privlačnih, samouvjerenih, ali problematičnih djevojaka, u drugoj će sezoni susresti radikalno drukčiju kliku, ovaj put skupinu braće. Živeći u kući koju dijeli s Louise i nekim mlađim studentima, Holly pokušava ostaviti prošlost iza sebe. Unatoč tomu, nađe se na meti intenzivne pozornosti ljudi oko sebe – kolega studenata koji žele čuti o događajima od prošle godine, ali i usko povezane, pametne i magnetične skupine mladića. Predvođeni karizmatičnim, zgodnim Jackom, momačka klika skupina je bezobzirnih otpadnika. Kad se upletu u skandal na kampusu, Holly je rastrgana između bliskosti koju osjeća s njima i neumoljivog osjećaja da je nešto mračnije u igri. Predstavljaju li momci iz klike provokativnu reakciju zasićene mladeži koja uzvraća udarac ili njihova politika skriva osobniju, podmukliju prijetnju? Holly će uskoro biti uhvaćena između dva tabora. A iz zaštićene jedinice gdje je završila u prvoj sezoni, psihopatkinja Rachel i dalje opsesivno promatra Holly.

ŠALJIVAC
Ponedjeljkom nova epizoda u 21.30 h na HBO-u
Nedjeljom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Jim Carrey, Catherine Keener, Frank Langella

U ovoj humorističnoj seriji Jim Carrey igra Jeffa iliti gospodina Picklesa, ikonu dječje televizije, uzor dobrote i mudrosti za povodljive mlade umove Amerike i roditelje koji su odrasli s njim – no također je i brend vrijedan milijune dolara. Ali kad se obitelj ove obožavane osobnosti – supruga, dva sina, sestra i otac – počne raspadati, Jeff otkriva da ga nikakva bajka, priča ni lutka neće izvesti iz krize koja napreduje brže nego što se on stiže snaći. Rezultat: dobar čovjek u okrutnom svijetu suočava se s polaganim gubitkom razuma koji je podjednako urnebesan koliko i tragičan.

ZASLIJEPLJEN SVJETLIMA
Subotom nova epizoda u 22.00 h na HBO-u
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Kamil Nożyński, Marta Malikowska, Robert Więckiewicz, Jan Frycz, Cezary Pazur

„Zaslijepljen svjetlima“, nova poljska serija iz HBO Europe produkcije, donosi priču o sedam dana iz života dilera kokaina čiji savršeno posloženi život počinje zapadati u kaos dok je on prisiljen donositi najvažnije odluke svog života.
Kuba je zloglasni varšavski diler kokaina. Perfekcionist je i autsajder. Voli imati sve pod kontrolom, uključujući i svoj pomno osmišljeni imidž. Ljudima oko sebe prava je nepoznanica. Oni vide samo lijepo lice, skupu odjeću i šminkerski auto. Malo se zna o njemu, ali on zna mnogo ljudi. Njegovi klijenti uključuju političare, slavne osobe, bogate domaćice, hip-hop zvijezde i hipstere. Druži se s lokalnim mafijašima predvođenih Stryjem, s kojim ujedno dijeli šefa – Jaceka. Jedina bliska prijateljica mu je Pazina. Kuba je umoran od svog života – htio bi pobjeći nekamo daleko te kupuje dvije jednosmjerne avionske karte. Idući tjedan leti u Argentinu. No prije nego što ode, mora riješiti neke stvari. U međuvremenu, Dario, mafijaš staroga kova, izlazi iz zatvora. Njihovi putovi neočekivano će se ukrstiti, što će Kubu natjerati da se suoči sa svojim sadašnjim životom i odlukama koje je donio i koje će tek donijeti. Hoće li Kuba smoći dovoljno hrabrosti da se suoči s vlastitim demonima?

OTKRIVANJE VJEŠTICA
Utorkom nova epizoda u 20.00 h na HBO-u
Subotom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Teresa Palmer, Matthew Goode, Owen Teale, Malin Buska, Trevor Eve

Na temelju najprodavanije serije knjiga Debore Harkness, „Otkrivanje vještica“ suvremena je ljubavna priča smještena u okruženje akademskog života Oxforda, ali u svijetu gdje šačica vještica, vampira i demona živi i djeluje nevidljiva među ljudima, skrivajući se naočigled svih. Teresa Palmer glumi briljantnu akademičarku i povjesničarku Dianu Bishop, nevoljku vješticu koja niječe svoje nasljeđe. Otkriće rukopisa u oksfordskoj knjižnici Bodleian dovodi je u srce opasnog misterija – i na put zagonetnog genetičara Matthewa Clairmonta (Matthew Goode), koji također ima mračnu obiteljsku tajnu: on je vampir. Dok Diana i Matthew kreću na putovanje da shvate tajne drevnog rukopisa i kako se njihova veza razvija, događaji prijete razbiti krhki mir koji je dugo postojao između vještica, vampira, demona i ljudi.

POTOMCI
Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Danielle Rose Russell, Matthew Davis, Jenny Boyd, Kaylee Bryant, Quincy Fouse

Posljednjeg desetljeća legendarni heroji i zlikovci „Vampirskih dnevnika“ i „The Originals“ oduševili su publiku širom svijeta. Ostavili su za sobom trajnu baštinu ljubavi i obitelji koja se nastavlja u „Potomcima“, uzbudljivoj novoj drami koja pripovijeda priču o sljedećoj generaciji nadnaravnih bića u Školi Salvatore za mlade i nadarene. Ovdje kći Klausa Mikaelsona, 17-godišnja Hope Mikaelson, blizanke Alarica Saltzmana, Lizzie i Josie Saltzman i druga mladež sazrijeva na najnekonvencionalniji mogući način, odgajani da budu najbolje verzije sebe unatoč najgorim impulsima. Hoće li te mlade vještice, vampiri i vukodlaci postati heroji koji žele biti ili zlikovci za koje su rođeni?

RAY DONOVAN VI
Petkom u 21.00h nova epizoda na HBO-u
Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Liev Schreiber, Jon Voight, Paula Malcomson, Pooch Hall, Dash Mihok

U L.A.-u, kaotičnoj meki bogatih i slavnih, Ray Donovan obavlja prljav posao najmoćnijih igrača. U ovoj 60-minutnoj seriji glumac Liev Schreiber, nominiran za nagrade „Emmy“ i „Zlatni globus“, tumači glavu ulogu čovjeka koji učinkovito uklanja probleme slavnih osoba, sportaša superstara i poslovnih mogula. Ova moćna drama zakomplicira se kada njegov otac, kojega tumači dobitnik „Oscara“ Jon Voight, neočekivano izađe iz zatvora, što pokrene lanac događaja koji će duboko potresti obitelj Donovan.

AMERIČKA PRIČA
Srijedom nova epizoda u 21.00h na HBO 3
Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Daniel Ezra, Greta Onieogou, Samantha Logan, Michael Evans Behling, Taye Diggs

Spencer James srednjoškolski je igrač footballa u usponu i odlikaš srednje škole „South Crenshaw High“. Compton je mjesto koje naziva domom. Ali kad ga trener škole „Beverly High School“ Billy Baker regrutira da se pridruži njegovu timu u Beverly Hillsu, Spencerova majka Grace i njegov najbolji prijatelj Coop uvjeravaju Spencera da je to prilika koju mora iskoristiti. Sada se Spencer mora kretati u dva svijeta, južnom susjedstvu koji poznaje i bogatom svijetu Beverly Hillsa koji mu je ponudio priliku za nešto veće. Inspiriran životom profesionalnog igrača američkog nogometa Spencera Paysingera, „Američka priča“ serija je o dvjema obiteljima iz vrlo različitih svjetova, svaka s vlastitim pobjedama, gubicima i borbama.

PANDŽE
Srijedom nova epizoda u 21.45 h na HBO 3
Cijela I. i II. sezona dostupne na HBO GO-u

Glume: Niecy Nash, Carrie Preston, Harold Perrineau, Jenn Lyon, Judy Reyes

Radnja serije odvija se u jednom salonu za nokte na Floridi. „Pandže“ je ultramračno, ludo duhovito promišljanje o opakosti žena u kojemu pratimo uspon pet različitih, podmuklih manikerka u salonu za nokte „Umjetnost noktiju Okruga Manatee“, u kojem se događa mnogo više od svilenih manikura i pedikura. U središtu svega jest vlasnica salona Desna koja živi sa svojim psihički bolesnim bratom blizancem Deanom i skrbi se za njega. Osoblje salona čine Desnina najbolja prijateljica Jennifer, bivša partijanerica koja jedva ostaje trijezna i odgaja dvoje djece iz bivših veza; Tiha Ann, Desnina tajanstvena vozačica koja je ujedno i zaštitarka u salonu; blaga i uštogljena Polly, koja je nedavno bila u zatvoru zbog krađe identiteta te Virginia, koja nimalo ne skriva činjenicu da joj je posao vrlo dosadan i da gubi strpljenje za njega. Dodatan kaos u salon unose Roller, gangsterska seljačina koja vodi jedva legalnu kliniku za liječenje bolova, a kroz Desnin salon pere svoju golemu zaradu od nje; Bryce, Jenniferin suprug koji je također odnedavno trijezan i pokušava raditi legalno kao životni trener; dr. Ken Brickman, pravi pravcati liječnik u totalno lažnoj i nelegalnoj klinici te Ujak Tatica, opasni šef južnjačke mafije koji je velik katolik i aktivni biseksualac.

MARATONI SERIJA

GENIJALNA PRIJATELJICA
Maraton svih epizoda 22. prosinca od 21.00h na HBO 3

Glume: Elisa Del Genio, Ludovica Nasti, Margherita Mazzucco, Gaia Girace

Kada se čini da je najvažnija prijateljica u njezinu životu nestala bez traga, Elena Greco, sada starica u kući punoj knjiga, sjeda za svoje računalo i počinje pisati priču o njihovu prijateljstvu. Upoznala je Raffaellu Cerullo, koju je uvijek zvala Lila, u prvom razredu osnovne škole 1950. U opasnom i fascinantnom Napulju njihova priča pokriva više od 60 godina života dok ona pokušava opisati misterij Lile, Elenine genijalne prijateljice i – na neki način – njezine najbolje prijateljice i najgore neprijateljice. Serija od osam epizoda „Genijalna prijateljica“ temelji se na istoimenom svjetskom bestseleru Elene Ferrante.

ŠALJIVAC
Maraton svih epizoda 30. prosinca od 12.40h na HBO 3

Glume: Jim Carrey, Catherine Keener, Frank Langella

U ovoj humorističnoj seriji Jim Carrey igra Jeffa iliti gospodina Picklesa, ikonu dječje televizije, uzor dobrote i mudrosti za povodljive mlade umove Amerike i roditelje koji su odrasli s njim – no također je i brend vrijedan milijune dolara. Ali kad se obitelj ove obožavane osobnosti – supruga, dva sina, sestra i otac – počne raspadati, Jeff otkriva da ga nikakva bajka, priča ni lutka neće izvesti iz krize koja napreduje brže nego što se on stiže snaći. Rezultat: dobar čovjek u okrutnom svijetu suočava se s polaganim gubitkom razuma koji je podjednako urnebesan koliko i tragičan.

PREMIJERE BLOCKBUSTERA I HIT FILMOVA

Neviđeno filmsko putovanje koje se spremalo deset godina i obuhvaća cijeli Marvelov filmski svemir, Osvetnici: Rat beskonačnosti, Marvel Studija donosi na veliki ekran konačan i najsmrtonosniji obračun svih vremena. Dok Osvetnici i njihovi saveznici štite svijet od prijetnji prevelikih za pojedinačnog junaka, nova se opasnost pojavila iz kozmičkih sjena: Thanos. Cilj ovog intergalaktički zloglasnog despota jest prikupiti svih šest Kamenova beskonačnosti, artefakata nezamislive moći te s pomoću njih nametnuti svoju izopačenu volju cjelokupnoj stvarnosti. Sve za što su se Osvetnici borili dovelo je do ovog trenutka – sudbina Zemlje i samog postojanja nikada nije bila neizvjesnija.
Premijera: 23. prosinca u 20.00h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 23. prosinca

Nakon neviđene serije prirodnih katastrofa koje su zaprijetile planetu, svjetski čelnici okupili su se kako bi stvorili zamršenu mrežu satelita za kontrolu globalne klime i opću sigurnost. Ali sada je nešto pošlo po zlu – sustav izgrađen za zaštitu počinje napadati Zemlju te nastaje utrka s vremenom kako bi se stvarna prijetnja otkrila prije nego što svjetska geološka oluja ne izbriše sve i svakoga sa sobom. U napetom trileru Geostorm pisac i producent Dean Devlin („Dan nezavisnosti“) debitira kao redatelj ovim dugometražnim trilerom u kojem Gerard Butler i Jim Sturgess igraju braću zaduženu za rješavanje kvara satelitskog programa.
Premijera: 16. prosinca u 20.00h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 16. prosinca

Film Labirint: Lijek smrti je epska završnica sage „Labirint“, u kojoj Thomas vodi svoju odbjeglu skupinu na posljednju i najopasniju misiju. Kako bi spasili svoje prijatelje, moraju se probiti u legendarni Posljednji Grad, labirint koji kontrolira WCKD i koji bi mogao biti najsmrtonosniji labirint od svih. Svi koji se izvuku odatle živi, dobit će odgovore na pitanja koja traže otkako su prvi put stigli u labirint.
Premijera: 9. prosinca u 20.00h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 9. prosinca

Petar Zecimir, nestašni i avanturistički junak koji je očarao generacije čitatelja, sada preuzima glavnu ulogu u vlastitoj bezobraznoj, suvremenoj komediji sa stavom. U filmu Petrova svađa s gospodinom McGregorom (Domhnall Gleeson) eskalirala više nego ikada prije kada postanu suparnici za ljubav dobroćudne ljubiteljice životinja koja živi u susjedstvu (Rose Byrne).
Premijera: 2. prosinca u 20.00h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 2. prosinca

Lego Ninjago film u ovoj filmskoj avanturi bitka za grad Ninjago poziva u akciju mladog Lloyda, zvanog Zeleni Nindža, zajedno s njegovim prijateljima koji su svi tajni ratnici i LEGO majstori graditelji. Predvođeni kungfu-majstorom Wuom, mudrim koliko i šaljivim, moraju pobijediti zlog Garmadona, najgoreg tipa u povijesti, koji je ujedno Lloydov otac. Epski okršaj testirat će ovu strastvenu, ali nediscipliniranu skupinu modernih nindža koji moraju naučiti obuzdati svoj ego i ujediniti se kako bi oslobodili svoju pravu moć.
Premijera: 25. prosinca u 20.00h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 25. prosinca

Majstorski pripovjedač Guillermo del Toro donosi Oblik vode - nadnaravnu bajku smještenu usred ere američkog hladnog rata 1962. godine. Priča prati Elisu Esposito (Sally Hawkins), nijemu čistačicu u sumnjivom vladinu postrojenju koja živi jednostavnim životom okružena uglavnom dobrim ljudima, poput susjeda (Richard Jenkins) i kolegice (Octavia Spencer). To se sve mijenja kad vodozemsko stvorenje (Doug Jones) dovedu u laboratorij kao vojnog pokusnog kunića. Tijekom nekoliko tajnih susreta Elisa i stvorenje sklope vezu koju je ona spremna zaštititi pod svaku cijenu.
Premijera: 30. prosinca u 20.00h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 30. prosinca

PREMIJERE DOKUMENTARACA

ISTINA O ROBOTIMA UBOJICAMA
Premijera 6. prosinca u 22.00h na HBO-u
Na HBO GO-u odmah dostupno 

Kada robot ubije čovjeka, tko je kriv? Jeziv, otrežnjujući uradak znanstvene fantastike, ovaj film prikazuje incidente u kojima su roboti prouzročili smrt ljudi: u automatiziranoj tvornici Volkswagen, u samovozećem vozilu Tesla i od droida s bombom koji koristi dallaska policija. Iako se obično tretiraju kao neobične anomalije, svaki slučaj podiže pitanja odgovornosti, zakonitosti i morala. Istražujući provokativna gledišta inženjera, novinara i filozofa, te na temelju arhivskih snimki, film nadilazi senzacionalne smrti kako bi istražio suptilnije načine na koje roboti predstavljaju prijetnju društvu.

IZRECI NJEZINO IME: ŽIVOT I SMRT SANDRE BLAND
Premijera 13. prosinca u 21.40h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 4. prosinca

2015. Sandra Bland, 28-godišnja crnkinja iz Chicaga, uhićena je zbog prometnog prekršaja u teksaškom gradiću. Tri dana poslije pronađena je obješena u svojoj zatvorskoj ćeliji. Iako je njezina smrt proglašena samoubojstvom, potaknula je optužbe o rasno motiviranom policijskom ubojstvu i učinila od Blandina slučaja točku okupljanja za aktiviste diljem zemlje. Uz Blandine strastvene videoblogove, ovaj pravodobni dokumentarac slijedi njezinu obitelj i njihov pravni tim dok pokušavaju objasniti što se dogodilo dajući uvjerljiv pogled na njezin život i smrt.

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtjev - HBO On Demand i HBO GO.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala