Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Premijera nove HBO serije Genijalna prijateljica
Rađena prema bestselleru čuvene Elene Ferrante na HBO i HBO GO stiže nova serija

Premijera nove HBO serije "Genijalna prijateljica"

Nova HBO serija inspirirana istoimenim romanom poznate talijanske spisateljice Elene Ferrante Genijalna prijateljica (My Brilliant Friend) imat ce premijeru 19. studenoga u 20.00 h na HBO-u, a istog dana ce biti dostupna putem online video streaming usluge HBO GO.

Prica koja je opcinila citatelje diljem svijeta prati Elenu Greco i najvažniju prijateljicu u njenom životu, Lilu. Kada Lila naizgled nestane bez traga, Elena, sada vec žena u poznim godinama koja živi u kuci punoj knjiga, pali racunalo i pocinje pisati o njihovom prijateljstvu. Upoznala je Lilu tijekom prve godine osnovne škole, 1950. godine. Prica prati više od 60 godina njihovih života, u opasnom i fascinantnom Napulju. Elena pokušava opisati misteriju Lile, njene genijalne prijateljice, koja je na neki nacin istovremeno njena najbolja prijateljica i najgora neprijateljica.

Odabir glumaca za seriju trajao je cak osam mjeseci, a u njemu je sudjelovalo gotovo 9000 djece i 500 odraslih iz cijele Campanije. U odabir su bili ukljuceni profesionalni glumci, ali i oni koji nemaju prethodnog glumackog iskustva, kao i ucenici iz obližnjih škola. Mlade glumice Elisa Del Genio i Ludovica Nasti utjelovljuju glavne uloge Elene i Lile kada su bile djeca. Nakon toga ce ih zamijeniti tinejdžerice Margherita Mazzucco u ulozi Elene i Gaia Girace u ulozi Lile.

Na seriji je radilo oko 150 glumaca i 5000 statista. Ekipa je brojala više od 150 clanova koji su 100 dana gradili gotovo 20 tisuca kvadratnih metara scenografije. Kako bi stvorili okruženje koje ima znacajnu ulogu u cijeloj prici, sagradili su 14 eksterijera stambenih zgrada, kao i pet interijera stanova, crkvu i tunel. Kostimografi su prikupili 1500 kostima, od kojih su mnogi originalne kreacije.

Serija Genijalna prijateljica nastala je kao koprodukcija HBO-a, RAI FICTION-a i TIMVISION-a. Saverio Costanzo je redatelj svih osam epizoda, dok pricu i scenarij potpisuju Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci i Saverio Costanzo.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala