Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Penelope Cruz i Javier Bardem ponovno zajedno!
Misteriozni triler "Svi znaju sve" dvostrukog oskarovca Asghara Farhadija stiže u kina

Penelope Cruz i Javier Bardem ponovno zajedno!

Ime Asghara Farhadija već je sada zlatnim slovima uklesano u povijest iranske kinematografije. Ovaj talentirani redatelj svojoj je zemlji u samo pet godina donio dvije prestižne nagrade Oscar za remek-djela Nader i Simin se rastaju (iz 2011. godine) i Trgovački putnik (iz 2016. godine). Osim Oscara, Farhadi je za Nader i Simin se rastaju osvojio nebrojena priznanja i nagrade na uglednim festivalima diljem svijeta uključujući Zlatni globus za najbolji strani film i Zlatnog medvjeda na festivalu u Berlinu dok je za Trgovačkog putnika, između ostalih, nagrađen u Cannesu u kategoriji najboljeg scenarija. Ove godine Farhadi je odlučio snimiti svoj prvi film na španjolskom jeziku, a za glavne uloge uzeo je samu glumačku kremu tamošnje kinematografije: supružnike Penelope Cruz i Javiera Bardema.

Priča psihološkog trilera Svi znaju sve prati Lauru (Cruz) koja sa svoje dvoje djece iz Argentine putuje u mali gradić u Španjolskoj u kojem je odrasla. Razlog putovanja je prisustvo na vjenčanju njezine sestre. Usred radosnog ponovnog obiteljskog okupljanja i proslave, starija kćerka biva oteta. U napetim danima koji slijede, razne obiteljske tenzije kao i duboko skrivene tajne same zajednice malog gradića izaći će na površinu…

Uz oskarovce Penelope Cruz (Vicky Cristina Barcelona) i Javiera Bardema (Nema zemlje za starce) glavnu ulogu u filmu ostvario je i Ricardo Darin, nagrađivani argentinski glumac široj publici vjerojatno najpoznatiji po glavnoj ulozi u hvaljenom i gledanom trileru Tajna u njihovim očima koji je 2009. godine iznenađujuće osvojio Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma. Osim što ga je režirao, Farhadi je napisao i scenarij za triler Svi znaju sve čime je isti postao osmi scenaristički i redateljski uradak u karijeri ovog velikog filmaša. 

Triler Svi znaju sve svečano je otvorio ovogodišnji filmski festival u Cannesu gdje se natjecao za glavnu nagradu, Zlatnu palmu i gdje je privukao do tada neviđenu pozornost kritike i publike. Zanimljivost vezana uz njegovo otvaranje svakako leži u činjenici što je to tek drugi španjolski film u povijesti koji je otvorio Cannes i jedan od rijetkih uopće koji su otvorili taj najznačajniji filmski festival u svijetu, a da nije na engleskom ili francuskom jeziku. Film se ovoga tjedna također prikazuje i u sklopu festivala u Torontu gdje se, pak, natječe za najbolji film u kategoriji nagrade publike. U stvarnom životu, Penelope Cruz i Javier Bardem supružnici su od 2010. godine, a u njihovim glumačkim karijerama ovo im je peti zajednički filmski projekt nakon Šunka, šunka, Vicky Cristina Barcelona, Savjetnik i Voleći Pabla.

Psihološki triler Svi znaju sve u domaća kina stiže 27. rujna!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala