Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pogledajte prvi kaotičan trailer za posljednji film Orsona Wellesa
Više od 40 godina je nedovršeni film "The Other Side of the Wind" bio u arhivi u Parizu, a uskoro će napokon ugledati svjetlo dana

Pogledajte prvi kaotičan trailer za posljednji film Orsona Wellesa

Slavni nedovršeni film legendarnog Orsona Wellesa, The Other Side of the Wind, desetljećima je bio na čekanju, dok su se prava na korištenje mijenjala od jedne do druge osobe. Danas, uz puno truda da se film završi, napokon imamo prilike vidjeti prvi trailer.

John Huston nalazi se u ulozi filmskog redatelja, koji radi zabavu povodom svog 70. rođendana. Radnja se mijenja naprijed i nazad kroz događaje iz njegovog dugog života i donosi priču o redatelju iz perspektive novinara na zabavi.

Peter Bogdanovich nalazi se u sporednoj ulozi, a velik dio filma snimljen je u njegovoj kući, gdje je Welles živio dvije godine. U ostatku glumačke ekipe nalaze se Dennis Hopper, Claude Chabrol i Wellesova dugogodišnja partnerica Oja Kodar.

Snimanje i montaža filma događala se periodično tijekom nekoliko godina, u Arizoni, Francuskoj, Nizozemskoj, Engleskoj, Španjolskoj, Belgiji i MGM-ovom studiju. Welles je još 1972. rekao kako je film "96% gotov" da bi 1976. rekao kako je pri kraju. Tri godine kasnije montirao je tek 40 minuta filma, a zatim su krenuli pravni problemi oko vlasništva materijala. Nedovršeni materijali stajali su u arhivi u Francuskoj do prošle godine, kada je napokon krenulo finalno montiranje snimljenih materijala.

Film će premijeru doživjeti ovog vikenda na filmskom festivalu u Veneciji, nakon čega kreće u limitirano prikazivanje. Na Netflixu bi trebao biti dostupan 2. studenog.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala