Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hrvatska – Danska u osmini finala
Hrvatska i Danska borit će se ove nedjelje za prolazak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Hrvatska – Danska u osmini finala

Prenosi: dnevnik.hr

Nakon što je završila kao prva u skupini D, Hrvatska će u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Danske, drugoplasirane reprezentacije u skupini C. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje u 20:00 u Nižnjem Novgorodu kojeg pamtimo po onoj povijesnoj pobjedi protiv Argentine.

Hrvatska reprezentacija je plasmanom u osminu finala već napravila najveći iskorak nakon 1998. godine. Prije 20 godina posljednji je put naša reprezentacija prošla grupu, a sada opet ima priliku za veliki rezultat.

Vatreni su u ovu situaciju došli zahvaljujući uvodnim pobjedama protiv Nigerije i posebno Argentine, čime se u prvoj utakmici nokaut faze izbjegla Francuska, očekivano prvoplasirana reprezentacija u skupini D. Posljednja utakmica i pobjeda protiv Islanda tako i nije imala veliko značenje pa je izbornik Zlatko Dalić uspio odmoriti većinu prvotimaca.

U slučaju pobjede protiv Danske, u četvrtfinalu bi Hrvatsku čekao pobjednik dvoboja između domaćina Rusije i Španjolske. No treba prvo pobijediti Dance pa ćemo onda razmišljati o sljedećem protivniku.

Danska je dosad na SP-u pobijedila tek Peru s minimalnih 1:0. Bilo je to odmah u 1. kolu. Potom je remizirala s Australijom (1:1), a u posljednjem kolu i s Francuzima (0:0).

Najbolji igrač Danske je Tottenhamov veznjak Christian Eriksen, strijelac jednog pogotka na ovom prvenstvu (u remiju protiv Australije). Danska je zabila samo dva pogotka u grupnoj fazi natjecanja, a drugi je djelo Yussufa Poulsena, napadača njemačkog RB Leipziga. 

Od ostalih igrača vrijedi izdvojiti vratara Kaspera Schmeichela, čuvara mreže engleskog Leicester Cityja, prvaka Engleske 2016. godine. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala