Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


 Sve o glavnim likovima u novoj FOX-ovoj seriji “Država u državi”
Nova serija Država u državi počinje s emitiranjem prve epizode 10. travnja u 22:00 sata na kanalu FOX

Sve o glavnim likovima u novoj FOX-ovoj seriji “Država u državi”

Postoje činjenice i postoji fikcija, ali onda postoji i istina. No, jedna stvar sasvim je sigurna, sa serijom Država u državi bit ćete opsjednuti. S kritički hvaljenim Markom Strongom u glavnoj ulozi i Joe Dempsiem iz serije Igre prijestolja, FOX-ova odvažna i zarazna nova dramska serija započinje s prikazivanjem 10. travnja u 22:00 h na kanalu FOX. Serija Država u državi uranja u nemilosrdni svijet špijunaže, u kojem će vas savjest, ako je još imate, koštati glave i vaših bližnjih. 

Država u državi usredotočena je na Maxa Eastona (Mark Strong, Dečko, Dama, Kralj, Špijun, Zero Dark Thirty, Kingsman - Zlatni Krug), bivšeg špijuna čija ga prošlost ponovno počinje proganjati kada ga Pyreneesby George Whitee (Alistair Petrie, Noćni upravitelj, Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda), voditelj tajne skupine MI6-a i CIA-a, takozvanog ‘Odjela’, pozove da svoj novi život ostavi iza sebe. White uvjerava Maxa da se vrati u svijet špijuna kako bi osvetio ubojstvo svog otuđenog sina Harryja (Joe Dempsie, Igre Prijestolja, Skins). Međutim, ulozi se ubrzo podižu kada Max otkrije da se upleo u tajni obavještajni rat i gustu mrežu urote kojom se želi profitirati od kaosa nastalog na Bliskom istoku. Max postaje igrač u opasnoj igri u kojoj se moćne korporacije ne libe jasno pokazati da su spremne na sve kako bi zaštitile svoj ugled i prikrile svoje tajne. S korupcijom na svakom koraku, kome Max može vjerovati? Tko govori istinu i što je potrebno učiniti da se ona otkrije?  Kako bi to otkrio, Max će morati ponovno uroniti u opasni i okrutni život koji je tako očajno pokušao ostaviti iza sebe.

Priča započinje u Teheranu a onda se seli diljem svijeta, u Francusku, Libanon, Ujedinjeno Kraljevstvo, te SAD. Radnja zahtijeva pozornost gledatelja, prelazeći iz sadašnjosti u prošlost oslanjajući se na gledatelje da shvate kada i gdje se što događa. Ovo je serija koja sadrži duboku političku dimenziju I postavlja pitanja o povezanosti predstavnika naroda i velikih industrija koje profitiraju na globalnim sukobima. Serija uvlači gledatelja u svijet u kojem su ulozi jako veliki i gdje su urote tolike da bi mogle srušiti vlade. 

Kada zadatak Odjela u Teheranu pođe u krivo, jedan član tima, Harry Clarke se razotkrije kao dupli agent, duboko u neprijateljskom teritoriju. Usred kaosa koji nastane, Harry je ubijen a ostatak tima bježi u Beirut. Georgea White poziva bivšeg agenta Maxa Eastona, da nađe i eliminira teheranski tim. Max, koji posljednjih deset godina živi mirnim životom sa svojim drugom obitelji, oklijeva, no ova misija je osobna. I dok Max lovi odbjegle agente u Beirutu, Anna, Maxova druga žena, započinje vlastitu istragu o prošlosti svoga muža, stavljajući tako u opasnost sebe i svoje kćeri. A što se Max više približava odbjeglim agentima, sve više otkriva da nije sve onako kako se na prvi pogled čini.

Glavni lik serije je Max Easton, kojeg igra Mark Strong, nekadašnji je mozak “Odjela”. Prije deset godina Max je kupio svoj izlazak iz svijeta špijunaže, smrti i prijevare. Ali kako sve dolazi na naplatu i njega polako sustiže vlastita prošlost. Biti će mu ponuđen nemogući izbor; koju će obitelj spasiti, staru ili novu? Među ostalim likovima nalaze se:

Harry Clarke (Joe Dempsie) je Maxov sin kojeg on nije vidio 15 godina. Harry je proveo veći dio svog života poričući očevo postojanje, no ipak je išao očevim stopama I pridružio se “Odjelu” kao agent. Harry je dobar u svom poslu, no je li njegov moralni kompas  prejak za ovakav posao? 

George White (Alistair Petrie) je član stare škole MI6-a i šef britanskog ogranka Odjela. White je više političar nego što je agent, razmišlja poput šahovskog igrača i zna kako pročitati tišinu. Iako je ambiciozan i poduzetan vrlo dobro zna da je njegov svijet  bespovratno koruptiran. 

Leyla Toumi (Karima McAdams), britansko-iranskog podrijetla, je žena koja bi u drugom životu bila vrhunska poduzetnica. Disciplinirana je, inteligentna, neustrašiva i odana. Čitav život je podredila tome da bude operativka elitne agencije.

Anna Easton (Lyne Renée) je Maxova druga žena i doktorica hitne službe. Inteligentna je, dobra i radi koristan i častan posao. Odlična je majka, no i ona ima tajne iz prošlosti i uvijek je privlačila pažnju krivih muškaraca. Sve dok nije upoznala Maxa. Je li Max napokon taj s kojim joj je suđeno biti? 

Amanda Jones (Anastasia Griffith) je nekoć bila šef CIA-ne Jordanske stanice, a sada je izrazito utjecajna u obavještajno-operativnoj zajednici. Ona vodi CIA-nu stranu Odjela. Korporativni je igrač, poduzetnik na visokom nivou i igra igru s nezamislivo velikim ulozima. Majka je jedanaestogodišnjoj kćeri, koju se trudi zaštiti od zahtijeva svog posla.

Serija koju je osmislio, režirao i čiji scenarij je napisao Matthew Parkhill (Rouge), “Država u državi” je realistični i napeti triler koji se kreće  između osobne priče obiteljskog čovjeka koji se bori kako bi pobjegao od svoje prošlosti i nasilnih mračnih mjera na koje su spremne države i globalni korporativni moćnici.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala