Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Klasik TV u ožujku
Svakog četvrtka u večernjim satima na programu Klasik TV-a gledajte zanimljive filmove i serije lokalne produkcije

Klasik TV u ožujku

U ožujku nas na Klasik TV-u očekuju zanimljive filmske premijere lokalne produkcije, kao i serija Ne dao Bog većeg zla. Premijerne filmove možete gledati svakog četvrtka u večernjem terminu, počevši već večeras.

Fleke, 1.3. u 20:40h
Godina: 2011. | Žanr: drama | Redatelj: Aldo Tardozzi | Glume: Iskra Jirsak, Nika Mišković, Živko Anočić

Sedamnaestogodišnja Lana lijepa je djevojka iz prosječne zagrebačke obitelji. Sprema se provesti noć sa svojim novim dečkom Igorom, atraktivnim glazbenikom koji svira u rock-bandu. Na putu do koncerta, Igor plati prijatelju taksisti kako bi mogao ostati nasamo s Lanom u njegovu autu, no njihov strastveni susret prekinut će uznemirujući zvukovi taksi radija iz kojih je jasno da se negdje u gradu upravo odvija pljačka i pokušaj ubojstva. Lani je to prvo seksualno iskustvo i želi sve prekinuti, no Igor je prisili na odnos. Bježeći od Igora, Lana u klubu susreće Irenu, prgavu i problematičnu djevojku koja noć provodi u potrazi za drogom. Dvoje izgubljene djevojke započinju zajedničko tumaranje noći po gradu.

Dugometražni prvijenac redatelja Alda Tardozzija drama je s elementima trilera, koja donosi priču o djevojačkom prijateljstvu, naivnosti, osveti i jednoj izgubljenoj mladosti. Temelji se na stvarnom slučaju ubojstva zagrebačkog taksista, koje su počinile dvije studentice. Film je nastao sa skromnim budžetom, no izgleda produkcijski vrlo solidno. U filmu se osobito ističe atmosferična fotografija te vrlo uspješne uloge dviju mladih glumica u usponu Iskre Jirsak i Nike Mišković. Film je prikazan na beogradskom FEST-u gdje je dobio posebno priznanje žirija u programu Europa izvan Europe, na filmskom festivalu u Sarajevu, te na Međunarodnom filmskom festivalu u Vancouveru gdje je osvojio nagradu Rising Star.

Žena sa slomljenim nosom, 8.3. u 20:35h
Godina: 2010. | Žanr: drama | Redatelj: Srđan Koljević | Glume: Nebojša Glogovac, Branka Katić, Anica Dobra

Samoubojstvo žene sa slomljenim nosom, nakon što iznenada izađe iz taksija i baci se s mosta, spaja živote tri svjedoka. U taksiju ostaje beba koju će privremeno kod sebe uzeti taksist, izbjeglica iz Bosne, mizantrop Gavrilo, koji izbjegava bilo kakvu vrstu emotivne veze, a sada mu smisao života postaje borba za život nepoznate ozlijeđene žene. Mlada profesorica Anica suočena sa zaljubljenošću učenika tinejdžera, uspijeva preboljeti životnu traumu gubitka sina. Ekscentrična ljekarnica Biljana, pak, napušta zaručnika shvaćajući da on zapravo možda nije "onaj pravi" za nju. Tri izgubljena lika u sudarima s nemogućim ljubavima spašavaju jedni druge, preboljavaju ožiljke i ponovo otkrivaju prave razloge za život.

Nakon uspješnog redateljskog debija s filmom Sivi kamion crvene boje Srđan Koljević napisao je par dobro primljenih i nagrađivanih scenarija (Klopka,Ljubav i drugi začini), a zatim je uslijedila drama s humornim elementima Žena sa slomljenim nosom. Film je pobijedio na filmskom festivalu Cinema city u Novom Sadu, gdje je Srđan Koljević dobio nagradu za najbolji scenarij, a Nebojša Glogovac za najbolju mušku ulogu. Nagrađen je i na festivalima u Zurichu, na Festivalu Mediteranskog filma u Montpellieru, Festivalu Europskog Filma FESTROIA u Portugalu, a osvojio je I Grand Prix na Festivalu europskog filma u Lecceu.

Ne dao Bog većeg zla, 22.3. u 20:25h
Godina: 2002. | Žanr: komedija | Redatelj: Snježana Tribuson | Glume: Luka Dragić, Mirjana Rogina, Ivo Gregurević, Goran Navojec

U kući uz gradsko groblje u malom provincijskom gradiću, šezdesetih godina, jedanaestogodišnji meditativac Frula, uz zvuke posmrtnog marša i zvonjavu grobljanske kapelice, počinje odrastati. U krugu “poticajne” obitelji, mrzovoljnog oca, odveć brižne majke, opozicijske bake, zajedljive sestre i nadmoćnih školskih prijatelja, Frula se mora dokazati i izboriti za svoje mjesto. Frula je zaljubljen u Hanu, koja mu naklonost uzvraća tek kad uđu u tinejdžerske godine.

Film Ne dao Bog većeg zla koji se prikazuje kao petodijelna serija čije će se sve epizode emitirati jedna za drugom, nastao je prema istoimenoj knjizi slavnog pisca Gorana Tribusona, koji je ujedno i scenarist filma, a redateljica je njegova sestra Snježana Tribuson. Nostalgična je to priča, prepuna humora, o socijalističkoj zbilji i svakodnevnom životu u nekadašnjoj Jugoslaviji, a obiluje autobiografskim elementima iz života redateljice i scenarista. Na festivalu u Puli film je dobio Zlatnu arenu za scenarij, glavnu mušku ulogu (Ivo Gregurević) i za montažu.

Pjevajte nešto ljubavno, 29.3. u 20:15h
Godina: 2007. | Žanr: komedija | Redatelj: Goran Kulenović | Glume: Ivan Herceg, Ivan Đuričić, Ivan Glowatzky, Hrvoje Kečkeš

Struja je nepokolebljivi rock muzičar iz demo benda "Kada je prljavi Harry upoznao prljavu Sally". On bi dao sve da skupi dovoljno novaca za snimanje albuma, dok god ne mora kršiti svoja rock and roll uvjerenja. Međutim, sviranje pop pjesama na vjenčanjima čini se kao jedini način, stoga ostatak benda - Strujin najbolji prijatelj i klavijaturist Mario (Ivan Đuričić), Deni, zgodni pjevač i basist (Ivan Glowatzky) i Zlajfa, indiferentni bubnjar (Hrvoje Kečkeš) - pokušavaju nagovoriti Struju na kompromis. Nakon što sazna da mu je djevojka trudna s njegovim djetetom, shvaća da u životu postoje veći problemi od sviranja na vjenčanjima.

Debitantski igrani film popularnog redatelja TV serija Gorana Kulenovića (Bitange i princeze, Crno-bijeli svijet) glazbena je komedija koja je osvojila publiku na domaćim filmskim festivalima. Na festivalu u Puli film je osvojio nagradu publike Zlatna vrata Pule, a nagradu publike dobio je i na Motovun Film Festivalu. Zabavan film, slikovitih likova nudi zanimljivu sliku urbane zagrebačke mladeži. Efektne uloge ostvarili su Hrvoje Kečkeš, Damir Lončar i Hana Hegedušić. U filmu je prvu veliku ulogu odigrao glumac Ivan Herceg, kasnije velika TV zvijezda.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala