Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Odabran redatelj za film o suparništvu Forda i Ferrarija
James Mangold navodno već ima favorite za glavne glumce: Christiana Balea i Matta Damona

Odabran redatelj za film o suparništvu Forda i Ferrarija

Foto: PR Photos

Film će se snimati prema istinitim događajima i pratiti ekscentričnu, odlučnu ekipu američkih inženjera i konstruktora, na čijem su čelu bili vizionar Carroll Shelby i njegov britanski vozač Ken Miles, koje je angažirao Henry Ford II s ciljem da započnu od nule i naprave u potpunosti novi automobil koji bi mogao pobijediti vječno dominantni Ferrari na poznatom natjecanju u Le Mansu 1966. godine.

Mangold je još donedavno bio povezan s projektom o otmici Patty Hearst, no drama je otkazana zato što se cijela obitelj Hearst protivila snimanju filma zbog bojazni da će je film predstaviti kao članicu terorističke skupine SLA koja ju je otela, a kojoj se kasnije pridružila. Taj film, kao i ovaj Ford vs Ferrari, bio je u planu studija 20th Century Fox koji stoji iza Mangoldovih hitova Logan i Wolverine. Mangold je povezan s još jednim Foxovim filmom, kriminalističkim trilerom The Force koji je planiran za ožujak sljedeće godine.

Mangold bi dakle trebao režirati film o suparništvu Forda i Ferrarija dok bi scenarij trebali napisati braća Jez i John-Henry Butterworth koji su surađivali na filmovima Na rubu budućnosti i Poštena igra. Jedan izvor tvrdi da su Mangoldovi favoriti za glavne uloge Christian Bale kao Ken Miles i Matt Damon kao Caroll Shelby. Film zasad nema ime već se vodi pod nazivom Untitled Ford vs. Ferrari Project.

Fox je već ranije imao plan napraviti sličan film i to prema knjizi Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans, no u međuvremenu su prava na knjigu pripala Legendary Entertainmentu će napraviti televizijsku seriju.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala