Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Odlična britanska serija Maigret od 12.1. na HRT-u
Svjetski poznati i cijenjeni glumac Rowan Atkinson glumi Simenonova legendarnog detektiva Maigreta u BBC-jevoj seriji

Odlična britanska serija "Maigret" od 12.1. na HRT-u

Foto: HRT

Svjetski poznati i cijenjeni glumac Rowan Atkinson glumi Simenonova legendarnog detektiva Maigreta u dvjema uzbudljivim kriminalističkim pričama čija je radnja smještena u Pariz pedesetih godina 20. stoljeća. Prvu priča u seriji Maigret pogledajte u petak, 12. siječnja od 20 sati.

Montmartre, Pariz. Serijski ubojica vreba na ulicama. Već je ubio pet žena i ljudi se boje izlaziti na ulicu po mraku. Novinari se odaju nagađanju. A viši zapovjednik Maigret nema nikakvih tragova i pod velikim je pritiskom. Tako počinje priča Maigret postavlja zamku, prvi film u ovoj novoj kriminalističkoj seriji na temelju romana Georgesa Simenona. Detektiv Maigret stavlja na kocku sve - svoju karijeru, ugled, pa čak i živote svojih kolega - kako bi pronašao krivca.

Drugi film Maigretov mrtvac bavi se umorstvom kockara povezanog s okrutnom bandom iz Čehoslovačke čiji članovi pljačkaju i ubijaju imućne Parižane.

Georges Simenon jedan je od najpopularnijih pisaca 20. stoljeća. Svojim detektivskim romanima stekao je velik uspjeh diljem svijeta, a Maigret je postao jednim od najpoznatijih fikcijskih detektiva. Rowan Atkinson prvi put glumi ozbiljnu dramsku ulogu te uprizoruje omiljenog detektiva na malom ekranu.

Georges Simenon napisao je 75 romana te 28 novela o Maigretu između 1931. i 1972. Njegovi su romani prevedeni na više od 50 jezika. Najprevođeniji je francuski pisac od razdoblja industrijske revolucije.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala