Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Žene predvode najunosnije filmove 2017.
Tri najunosnija filma prošle godine na američkom području imaju glavnu glumicu, prvi puta nakon skoro 60 godina

Žene predvode najunosnije filmove 2017.

Prošlu godinu u Hollywoodu, na ekranima, ali i van njih, svakako su obilježile žene, a jedan od dokaza su brojke sa box-officea. Prvi puta nakon 1958. godine, tri najunosnija filma u američkim kinima imala su u glavnoj ulozi ženu.

Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi, koji u glavnoj ulozi ima Daisy Ridley, preuzeo je prvo mjesto američkog box-office sa zarađenih 533 milijuna. Na svjetskoj razini Posljednji Jedi nalazi se na trećem mjestu sa 1.056 milijardi dolara.

Odmah nakon njega slijedi Ljepotica i zvijer sa Emmom Watson u ulozi naslovne Ljepotice. U SAD-u je film zaradio 504 milijuna dolara, dok se na svjetskom box-officeu nalazi na prvom mjestu sa 1.263 milijarde dolara.

Treći film, koji je dominirao američkim kinima bio je Wonder Woman. Gal Gadot u naslovnoj ulozi donijela je Warner Bros.-u čak 412 milijuna dolara sa domaćeg tržišta, odnosno 821 milijuna ukupne zarade na svjetskoj razini, što ju stavlja unutar top deset filmova prošle godine.

Box Office Mojo i Box Office Madness usporedili su brojke s onima iz prošlosti te zaključili kako se ovakva situacija nije dogodila od 1958. godine, kada su američkim kinima dominirali filmovi South Pacific, Auntie Mame i Mačka na vrućem limenom krovu, sve sa ženama u glavnim ulogama.

Očekuje se nastavak ovoga trenda i u godini koja je pred nama jer nas očekuje nekoliko filmova, koje će predvoditi žene. Taraji P. Henson ćemo gledati u akcijskom trileru Proud Mary, Natalie Portman u fantasy drami Annihilation, Alicia Vikander stiže u Tomb Raideru, Rosa Salazar u filmu Alita: Battle Angel, a Oprah Winfrey, Reese Witherspoon i Mindy Kaling predvodit će glumačku postavu filma A Wrinke in Time.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala