Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jodie Foster ne voli filmove sa superjunacima
Dvostruka Oskarovka misli da studiji "uništavaju" filmski svijet sve češćim blockbusterima sa superjunacima

Jodie Foster ne voli filmove sa superjunacima

Foto: PR Photos

Kao što smo pisali, trend snimanja remakeova, nastavaka, filmova o superjunacima i rebootova je sve veći, a jedna Oskarovka je odlučila podijeliti svoje mišljenje o tome.

U intervjuu za Telegraph je rekla: „Odlazak u kina danas sliči na tematski park. Studiji se odlučuju za nešto slabiji sadržaj koji ipak privlači publiku i ulagače; istina jest da dobijete najviše natrag za takve filmove, ali dugoročno se sve uništava.“

Pojasnila je što misli pod uništavanje: „Takvi filmovi uništavaju navike američkih gledatelja, a bome i ostatka svijeta. Ja ne želim snimati filmove o superjunacima koji nas koštaju 200 milijuna dolara.“ Dodala je i kako je otvorena za režiranje jednog takvog filma, ali samo ako film s uvjerljivom pričom i originalnim junacima. Ne sviđaju joj se akcijski filmovi bez mozga, već je privlači sadržaj koji nudi kompleksnu psihologiju.

Mnogima omiljena glumica se posljednjih godina fokusirala na režiju pa je tako nedavno režirala i epizodu Netflixove SF antologijske serije Black Mirror. Na ljeto 2016. godine smo mogli gledati kriminalističku dramu Igra novca koju je režirala, a u kojoj su glavne uloge imali George Clooney i Julia Roberts. Režirala je i dvije epizode serije Orange Is the New Black te jednu epizodu Netflixove Kuće od karata. Uskoro bismo je trebali gledati u futurističkom trileru Hotel Artemis za koji režiju i scenarij potpisuje Drew Pearce.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala