Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ne propustite spektakularan serijal Dug povratak kući
Novi serijal na National Geographic-u započinje dvosatnom premijernom epizodom 5. 11. u 21:55 h

Ne propustite spektakularan serijal "Dug povratak kući"

Foto: National Geographic

Nijedan se vojnik nikada ne bori sam, a vojnici iz ove priče nisu iznimka… Prema bestselleru međunarodno priznate novinarke Marthe Raddatz u izdanju New York Timesa nastao je ovaj spektakularan serijal Dug povratak kući o „Crnoj nedjelji“ u Iraku, kada je mali vod vojnika iz američke Prve konjičke divizije u travnju 2004. upao u žestoku zasjedu u Sadru, predgrađu Bagdada. Tog je dana osmero vojnika je poginulo, a njih više od 65 teško je ranjeno. Ovo emocionalno putovanje prati borbena djelovanja na dva fronta istodobno – na kaotičnim ulicama Sadra, punima užasa, gdje skupina mladih, neiskusnih, ali izuzetno hrabrih vojnika odbija neočekivan i nezamisliv napad, te kod kuće, u Fort Hoodu u Teksasu, gdje članovi njihovih obitelji, iščekujući novosti i strepeći od najgorega, i sami otkrivaju svoju hrabrost i predanost.

„Glumci su cijelo vrijeme snimanja neprestano razmišljali o vojnicima koji s proživjeli 4. travanj 2004.g. kao i o njihovim obiteljima u Americi koje je vijest o zasjedi dočekala potpuno nespremne To je uvelike doprinijelo autentičnosti likova a ovaj serijal učinilo vrlo emotivnom pričom o hrabrosti, predanosti i ljudskosti u ekstremnim uvjetima“: izjavila je Martha Raddatz koja je aktivno sudjelovala na snimanju na jednom od najvećih postavljenih setova u Sjevernoj Americi.

Ova izuzetno zanimljiva i osebujna novinarka i spisateljica oduvijek je bila posebno zainteresirana za događanja u Iraku i često je kao ratni izvjestitelj sa terena za ABC News, pratila i priče vojnika koji bi se tamo zatekli.

Kako bi što bolje mogla razumjeti događanja u Iraku, posjetila ga je više od 20 puta, a jednom je prilikom sudjelovala u pravom bombaškom napadu, u avionu F-15E. Potrošila je godine i godine ne bi li dobila dozvolu visokih dužnosnika u vojsci, ali kako nikada ne odustaje – uspjela se izboriti i dobiti priliku da vidi kako izgleda pravo bombardiranje u Afganistanu - iz zraka, gdje je provela više od 10 sati . Najviše je bila fascinirana načinom na koji su ratni piloti povezani i koliko zapravo brinu jedni za druge tijekom ratnih operacija.

Nemirnog duha, već kao srednjoškolka je otkrila da se želi baviti novinarstvom, ali tek kasnije je otkrila da je ratno izvještavanje nešto čemu želi posvetiti svoj život. Tijekom svoje karijere izvještavala je iz Pentagona, Bijele kuće i mnogih konfliktnih zona širom svijeta; iz Jemena, Irana, Pakistaan, Izraela, Indije Libije, Omana kao i nebrojenih zemalja Azije i Afrike. Marthina posvećenost ratnim temama i zanimanje za život koji vode vojnici dovele su i do ovog sjajnog serijala Dug povratak kući u kojem se u svakom trenutku može osjetiti toplina, razumijevanje i ponos spram ljudi koji sudjeluju u ratnm operacijama i mirovnim misijama.

Glavne uloge u serijalu igraju: Jason Ritter (Roditelji, Djevojke) kao satnik Troy Denomy koji je junački vodio spasilački konvoj u grad; E. J. Bonilla (Tragovi zločina) kao zapovjednik odsječenog voda, poručnica Shane Aguero; Kate Bosworth (Valovi smrti, SS-GB, The Art of More) kao Gina Denomy, mlada supruga i novopečena majka koja se bori s vlastitim strahovima dok kontaktira obitelji palih i ranjenih boraca; Sarah Wayne Callies (Zakon braće, Živi mrtvaci, Kolonija) kao voditeljica Skupine obiteljske pripravnosti i žena Garyja Voleskyja, LeeAnn Volesky; Noel Fisher (Besramnici) kao 24-godišnji ratni junak, a poslije mirovni aktivist, razvodnik Tomas Young; te Jeremy Sisto (Čistilište u predgrađu, Zakon i red, Dva metra pod zemljom) kao neodlučni junak, narednik Robert Miltenberger.

Serijal Dug povratak kući adaptirao je scenarist i izvršni producent Mikko Alanne. Seriju su režirali dobitnici nagrade Emmy Phil Abraham i Mikael Salomon. Izvršni producenti su Mike Medavoy, Mikko Alanne, Jason Clark, Benjamin Anderson i Edward McGurn. Za National Geographic, Carolyn G. Bernstein izvršna je dopredsjednica i šefica globalne igrane produkcije.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2018 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - mojtvportal.si Moj TV - TV Program za 200+ kanala