Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Preminuo Hugh Hefner
Osnivač časopisa Playboy, koji je do samog kraja živio u Playboy vili, preminuo je u 92. godini života prirodnom smrću

Preminuo Hugh Hefner

Foto: PR Photos

Hugh Hefner, osnivač časopisa Playboy i zvijezda reality serije Cure iz susjedstva, preminuo je u 92. godini života.

"Hugh M. Hefner, američka ikona koja je 1953. svijetu predstavila časopis Playboy i od tvrtke napravila najprepoznatljiviji američki brand u povijesti, mirno je preminuo u svom domu, u Playboyevoj vili, okružen voljenima.", rekao je predstavnik Playboy Enterprises u izjavi za medije.

"Moj otac je živio izuzetan i značajan život kao medijski i kuturni pionir i vodeći glas iza nekih od najznačajnijih pokreta našeg vremena, zagovarajući slobodu govora, ljudska prava i seksualnu slobodu. Utjelovljuvao je stil života i etos koji leži u srcu Playboy branda, jednog od najprepoznatljivijih i najizzdržljivijih u povijesti. Mnogima će nedostajati, uključujući njegovu suprugu Crystal, moju sestru Christie i moju braću Davida i Marstona, kao i svima nama u Playboy Enterprises.", rekao je Cooper Hefner, Hefov sin i glavni kreativni urednik u Playboy Enterprisesu.

Hef je nakon služenja vojske i Drugog svjetskog rata radio u izdavaštvu i kao novinar. Kada je dobio ideju za Playboy posudio je novac od obitelji i založio vlastiti namještaj kako bi mogao napraviti prvo izdanje. Prvi broj Playboya izašao je 1953. godine, a na naslovnici se našla tadašnja velika zvijezda Marilyn Monroe. Prije 25 godine Hefner je kupio grobnicu upravo pored Marilyn Monroe u Westwood Memorial Parku za čak 75 tisuća dolara.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala