Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dodijeljene nagrade Emmy
Na sinoćnjoj dodjeli najviše nagrada osvojili su "Sluškinjina priča", "Saturday Night Live" i "Male laži"

Dodijeljene nagrade Emmy

Sinoć su dodijeljene prestižne televizijske nagrade Emmy, čiju je dodjelu vodio Stephen Colbert. Najviše nagrada otišlo je u ruke ekipe serije Sluškinjina priča, koju po broju nagrada odmah slijede Saturday Night Live i Male laži.

Ovogodišnja dodjela bila je povijesna za streaming servis Hulu, koji je sa serijom Sluškinjina priča ove godine po prvi puta dobio nominaciju za Emmy. Distopijska adaptacija romana Margaret Atwood dobila je nagradu za najbolju dramsku seriju, režiju (Reed Morano), scenarij (Bruce Miller), sporednu žensku ulogu (Ann Dowd), gostujuću žensku ulogu (Alexis Bledel), kinematografiju i produkcijski dizajn, dok je Elizabet Moss dobila priznanje kao najbolja glavna glumica, osvojivši tako svoj prvi Emmy, nakon čak šest nominacija.

Cijela ceremonija bila je u političkom tonu, te je čak u jednom trenu na pozornicu dosao Sean Spicer, bivši glasnogovornik Bijele kuće. U tom okruženju nije iznenadilo da su nagrade osvojili Alec Baldwin i Kate McKinnon za uloge Donalda Trumpa i Hillary Clinton u Saturday Night Liveu.

Donald Glover postao je prvi afroamerikanac koji je osvojio nagradu za najboljeg redatelja, za svoju seriju Atlanta, dok je Lena Waithe postala prva afroamerikanka koja je dobila nagradu za najbolji scenarij komedije za seriju Master of None.

Julia Louis-Dreyfus oborila je svoj vlastiti rekord, osvojivši šestu nagradu zaredom za najbolju glavnu glumicu u komediji za seriju Potpredsjednica, dok je serija pobjedila u toj kategoriji treću godinu zaredom.

Cjelokupni popis dobitnika možete provjeriti na službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala