Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


James Cameron nazvao film Wonder Woman korakom unazad
Cameron je u svojoj karijeri stvorio neke jake ženske likove, a smatra da Wonder Woman nije na toj razini

James Cameron nazvao film Wonder Woman "korakom unazad"

Foto: PR Photos

Film Wonder Woman je dobio priznanje iz više razloga - jer je najunosniji igrani film koji je režirala žena, jer je napokon kultna junakinja dobila svoj vlastiti film i zato što je jednostavno dobar film.

No, filmaš James Cameron, koji je poznat po tome što je osmislio neke od najjačih protagonistica u Hollywoodu, nije baš impresioniran: "Sav ta samohvala i tapšanje po leđima koji Hollywood radi oko Wonder Woman je toliko krivo usmjeren.", rekao je Cameron. "Ona je objektivizirana ikona, i to je isto što oduvijek radi muški Hollywood! Ne kažem da mi se nije svidio film, ali za mene je to korak unazad."

Cameron ističe kako je njegov lik Sarah Connor (Linda Hamilton) u filmovima Terminator i Terminator 2 bila pravi primjer akcijske protagonistice.

"Sarah Connor nije ikona ljepote.", kaže Cameron. "Ona je bila jaka, imala je problema, bila je grozna majka, i zaslužila je poštovanje publike radi čiste borbenosti. I za mene je očita korist likova poput Sarah. Pa pola publike su žene!"

Redateljica filma Patty Jenkins odgovorila je na Cameronov komentar: "Nemogućnost Jamesa Camerona da razumije što Wonder Woman jest i što predstavlja ženama diljem svijeta ne iznenađuje jer iako on jest izvrstan filmaš ipak nije žena. Snažne žene su super. Njegova hvala mog filma Čudovište i naš prikaz snažne, ali problematične žene bio je cijenjen.

Ali ako žene uvijek moraju izgledati čvrsto, grubo i problematično da bi bile jake, i ako nismo slobodne biti multidimenzionalne ili slaviti ikonu žene bilo gdje zato što je privlačna i draga, tada baš i nismo stigli daleko. Vjerujem da žene mogu i trebaju biti SVE baš kao što bi trebali biti i muški glavni likovi. Ne postoji prava ili kriva vrsta moćne žene. I golema ženska publika koja je napravila hit od ovog filma sigurno može odabrati i prosuditi njihove vlastite ikone napredka."

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala