Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Instrumente na motovunsko brdo nose Let 3 i Laibach
Glavni trg Motovuna po prvi puta postaje srce glazbenog dijela festivalskog programa

Instrumente na motovunsko brdo nose Let 3 i Laibach

Glavni trg Motovuna po prvi puta postaje srce glazbenog dijela festivalskog programa! Brkati rokeri iz Leta 3 otvaraju festival 25. srpnja, a posljednje minute ovogodišnjeg Motovun Film Festivala ispratiti će note Laibacha u subotu 29. srpnja.

Uši motovunskih posjetitelja jednako su važne kao i njihove oči, zbog čega uz zanimljiv filmski program svake festivalske večeri Brdo filmova pleše u ritmu sjajnih glazbenika. Nakon svečanog otvaranja programa i lagane argentinske komedije Počasni građanin, platno na glavnom motovunskom trgu po prvi će put zamijeniti pozornica, a gledalište postati podij.

Susjedi iz Rijeke, brkati rokeri Let 3 otvaraju u utorak 25. srpnja glazbeni program 20. Motovun Film Festivala. Deset godina nakon što se u kasnonoćne sate s motovunskih zidina uživo orilo Kurcem u čelo, beskompromisni konceptualisti vraćaju se na mjesto zločina s prošlogodišnjim albumom „Angela Merkel sere“. Damir Martinović Mrle na Brdo dolazi i s još jednim posebnim glazbenim zadatkom, kojim će uz pjevačicu Ivanku Mazurkijević iznenaditi publiku na projekciji jednog od najstarijih motovunskih hitova – više vam ne smijemo otkriti.

Dok će privremeni stanovnici Slobodne zone Motovun preko tjedna uživati u mladim snagama iza DJ pulta, posljednju večer festivala, u subotu 29. srpnjana motovunsko brdo penje se šest članova benda Laibach, koje će publika osim na pozornici gledati i na velikom platnu u odličnom glazbenom dokumentarcu Dan oslobođenja. Film prati povijesni nastup slovenskog benda u Sjevernoj Koreji kao jedinog stranog izvođača koji je svoju glazbu predstavio tamošnjoj diktaturi, i to obradom pjesama iz filma Moje pjesme moji snovi. Pioniri političko umjetničkog pokreta Neue Slowensche Kursa nedavno su osvojili Zagreb spektakularnim koncertom uz pratnju simfonijskog orkestra RTV Slovenije i impresivnom video instalacijom, a motovunsku publiku zasigurno neće zaobići djelić tog performansa baziran na razornim industrijskim notama kultnih avangardista.

Osim na motovunskim koncertima, svoju glazbenu žeđ uvijek možete utažiti na glavnoj ulici ispred volte gdje vas svaku noć zabavljaju uhodani i nadareni DJ članovi organizacijskog tima.

Jubilarni MFF počinje 25. srpnja i završava 4 dana kasnije

Osamnaest filmova u glavnom programu ▪ Filmovi nagrađeni u Cannesu, Veneciji i Karlovyim Varyima ▪ Zemlja partner Island, najmanji europski filmski div ▪ Programom Izopačena umjetnost propitujemo pokušaje dijeljenja umjetnosti na poželjnu i neprihvatljivu ▪ Gotovo pola programa čine filmovi redateljica ▪ Motovun FF slavi 20 godina!

Osamnaest filmova koji donose priče iz gruzijskih vrleti, argentinske provincije, francuskog visokog društva, vesterna koji se događa u šumama Bugarske, pa čak i film koji je prvi puta ikada snimljen na samom motovunskom festivalu – to je glavni program slavljeničkog izdanja na Brdu filmova. Predstavljajući program na press konferenciji selektori ističu kako je program i ponovo pokušao povezati udaljene krajnosti – geografske, ali estetske i autorske.

Program je dostupan na festivalskoj web-stranici, uz jednu napomenu – uz sedamnaest objavljenih naslova, jedno mjesto ostavljeno je za svjetsku premijeru filma koji će biti najavljen sljedećeg tjedna.

Nemali broj filmova bili su hitovi sezone u svojim zemljama, poput španjolskog krimića Gnjev mirnog čovjeka, Raúla Arévala koji je u Španjolskoj osvojio najvažnije domaće nagrade, ili filma Heartstone islandskog redatelja Guðmundura A. Guðmundssona, koji se smatra jednim od najboljih debija islandskog filma. No, svi filmovi u glavnom programu (s izuzetkom jednog domaćeg) hrvatske su premijere.

Uz glavni program, najavljena su i dva prateća programa – Island, zemlja partner (ili skraćeno: Istrand) i Izopačena umjetnost 2.0.

Gnjev mirnog čovjeka, Raúl Aréval

Izopačena umjetnost 2.0 propituje nove tendencije ograničavanje slobode umjetničkog izražavanja u kojima autoritarni režimi i ekstremni konzervativci nameću kriterije po kojima je neka umjetnost prihvatljiva, a neka druga ne. Ovaj program uključuje desetak filmova koji govore o zatvorenim umjetnicima, zabranjenim umjetnicima, umjetnicima u otporu, ali i okrugli stol u koji će se uključiti sudionici iz dvanaest zemalja.

Do 10. srpnja traje akcija prodaje paketa ulaznica Sve po 15 kuna, koji uključuje 10 ulaznica, svaka po cijeni od 15 kuna za 10 različitih projekcija koje posjetitelji biraju sami. Paket Sve po 15 kuna i ostale pakete moguće je kupiti online putem sustava Ulaznice.hr.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala