Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Klasik TV u lipnju
Dočekajte ljeto uz male ekrane i najbolje filmove sa ovih prostora, od kojih ovaj mjesec izdvajamo "Piran / Pirano" i "Put lubenica"

Klasik TV u lipnju

Ovoga mjeseca Klasik TV donosi 9 premijernih naslova, od kojih izdvajamo već 1.6. u 21:20h dramu Piran / Pirano. Riječ je o debitantskom filmu redatelja i književnika Gorana Vojnovića, jednog od perspektivnih slovenskih autora mlađe generacije, koji se proslavio bestselerom i filmom Čefuri raus! U svom prvijencu on isprepliće sudbine troje junaka koje povezuje zajedničko iskustvo preživljavanja vihora Drugog svjetskog rata i suočavanja s njegovim posljedicama koje i danas traju. Jaku glumačku ekipu čini tandem – Mustafa Nadarević i Boris Cavazza.

Dan kasnije, od 2.6., petkom i subotom u 20:05h, gledatelji mogu pratiti kriminalističku seriju Tužni bogataš, nastalu prema istoimenom romanu Pavla Pavličića, o uredniku crne kronike koji će pomoći policijskom inspektoru da riješi tajanstveni nestanak jednog tajkuna.

8.6. u 20:05h na rasporedu je drama Petra Krelje Ispod crte, koja je, kao i većina filmova njegova opusa, prije svega društvena i karakterna studija, koja analizira posljedice rata kroz živote desetak protagonista i nudi uvjerljiv prikaz disfunkcionalne obitelji. Film je na festivalu u Puli osvojio nagradu publike Jelen, Jasna Bilušić dobila je za debitantsku ulogu Zlatnu arenu, baš kao i Dubravka Ostojić za sporednu ulogu.

Još jedna nagrađivana drama, Sevdah za Karima, prikazuje se 15.6. u 21:30h. Autor filma je bosansko-hercegovački redatelj Jasmin Duraković koji je u ovoj socijalnoj drami isprepletenoj ljubavnim zapletom progovorio o ratnoj Bosni i Hercegovini i pitanju jačanja utjecaja islama među mladim, urbanim stanovništvom.

22.6. u 20:05h gledatelje očekuje debitantski film redatelja Mirze Idrizovića Ram za sliku moje drage, dirljiva i topla drama o odrastanju nastala pod utjecajem francuskog Novog vala. Film je ekranizacija priče Duška Trifunovića i smatra se jednim od remek djela bosansko-hercegovačke kinematografije. U filmu je zapaženu ulogu odigrao Zoran Radmilović, a seksipilnom pojavom osvaja prelijepa glumica Dušica Žegarac.

29.6. u 21:45h prikazuje se Put lubenica Branka Schmidta. Radnja je smještena u poslijeratno vrijeme u Hrvatsku narušenu korupcijom i kriminalom. Glavnu ulogu sjajno je odglumio Krešimir Mikić koji je osvojio i Zlatnu Arenu za najbolju glavnu mušku ulogu na festivalu u Puli, gdje je film nagrađen i za najbolju scenografiju te najbolji ton, a osvojio je i nagradu kritike “Oktavijan”. Na 31. međunarodnom festivalu u Clevelandu u Americi proglašen je najboljim filmom istočne i srednje Europe.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala