Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gepard postaje TV serija
Filmska verzija istoimenog bestsellera izašla je 1963. uz režiju Luchina Viscontija sa Claudiom Cardinale, Alainom Delonom i Burtom Lancasterom u glavnim ulogama

"Gepard" postaje TV serija

Više od pola stoljeća nakon što su Claudia Cardinale, Alain Delon i Burt Lancaster šetali crvenim tepihom u Cannesu radi filma Gepard Luchina Viscontija, tijeko istog filmskog festivala otkriveno je kako postoje planovi za televizijsku adaptaciju romana koji potpisuje Giuseppe Tomasi di Lampedusa i to na engleskom jeziku.

Talijanska produkcijska kuća Indiana Production preuzela je prava na knjigu u suradnji sa originalnim izdavačem. Njihov je plan napraviti seriju od osam do deset epizoda, a trenutno u Cannesu traže potencijalne partnere.

Već je počela potraga za scenaristima, koji primarno pišu na engleskom jeziku, a koji će na scenariju raditi zajedno sa talijanskim piscima kako bi se osigurala kulturološka autentičnost serije.

"To će biti saga koja prepričava priču o zemlji tijekom dubokih promjena, koje su uključivale cijelu Europu. Kao što se u samom romanu govori: 'Sve se mora promijeniti kako bi sve ostalo isto.' Ne mogu zamisliti suvremeniju frazu koja opisuje vremena u kojima živimo.", rekao je Fabrizio Donvito, jedan od partnera iz Indiana Productiona.

Roman Gepard posthumno je objavljen 1958. godine, a donosi priču o promjenama u sicilijskom životu i društvu tijekom ujedinjavanja Italije u 19. stoljeću. U svoje je vrijeme bio najprodavaniji talijanski roman te je preveden na više od 40 jezika. Film, koji je izašao nekoliko godina kasnije osvojio je Zlatnu palmu u Cannesu te je nominiran za Oskara za kostimografiju.

Serija bi sa produkcijom trebala krenuti tijekom 2019. godine na nekoliko lokacija na Siciliji.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala