Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Netflix dodao upozorenje za seriju 13 Reasons Why
Na ovaj potez su se odlučili zbog kritika i pritužbi na ovu kontroverznu seriju

Netflix dodao upozorenje za seriju "13 Reasons Why"

Netflixova tinejdžerska hit serija 13 Reasons Why osvojila je i gledatelje i kritičare, ali kako je riječ o osjetljivim temama Netflix je odlučio dodati upozorenje prije same serije.

Snimljena prema istoimenom bestselleru Jaya Ashera, u središtu radnje je Hannah Bake (Katherine Langford) i 13 kazeta koje je ostavila za sobom nakon svog samoubojstva. Dramska serija je dobila pohvale zbog nove perspektive na samoubojstvo i seksualni napad dok neki zamjeraju da veliča smrt.

Kako bi odgovorili na pritužbe u Netflixu su doskočili toj problematici i rekli da će prije prve epizode staviti dodatno upozorenje na sadržaj. Trenutno se upozorenje nalazi na tri epizode u kojima su vidljive scene silovanja i Bakerino samoubojstvo.

BuzzFeed je u izjavu prenio u cijelosti: „Mnogi naši gledatelji ovu seriju smatraju dobrim korakom k razgovoru sa svojim obiteljima o kontroverznim temama, ali smo isto tako čuli da su neki zabrinuti jer misle da bi serija trebala imati dodatno upozorenje. Trenutno se upozorenje nalazi samo kod epizoda u kojima je vidljivo nasilje, ali sad ćemo dodati dodatno upozorenje prije prve epizode kako bismo ojačali poruku za one koji počinju gledati seriju. Upozorenje ćemo dodati i na stranicu 13ReasonsWhy.info koja služi za informiranje o profesionalnim organizacijama koje pružaju pomoć.“

Serija 13 Reasons Why je dostupna na Netflixu od 31. ožujka, a očekuje se da će se snimati i druga sezona.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala