Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gloryjeva karavana stiže u Belgiju: Doumbe protiv Kongola za pojas prvaka!
Izravni prijenos iz Bruxellesa pogledajte u subotu od 21:00 sat na Fight Channel PPV-u

Gloryjeva karavana stiže u Belgiju: Doumbe protiv Kongola za pojas prvaka!


25. ožujka najbolja svjetska kick boksing promocija Glory stiže u Bruxelles. Glavni grad Belgije ugostit će 39. priredbu koju predvodi meč za titulu u velter kategoriji između Cedrica Doumbea i Yoanna Kongola. Izravni prijenos pogledajte u subotu od 21:00 sat na Fight Channel PPV-u.

Francuz Cedric Doumbe ima težak zadatak već u svojoj prvoj obrani naslova u kategoriji do 77 kilograma. U drugom kutu ringa će stajati opasni i vrlo iskusni Švicarac Yoann Kongono. Ulog je vrijedni pojas Gloryja u velteru.

Doumbe prvi put brani pojas

Doumbe je sjajan niz pobjeda (8 u nizu) okrunuo u prosincu prošle godine kada je sudačkom odlukom svladao dotadašnjeg vrlo suverenog prvaka Niekyja Holtzkena. Zvuči nevjerojatno podatak da se Francuz u 2016. borio čak 12 puta. Iz današnjeg borilačke perspektive to je impresivna brojka koja zvuči još impresivnije ako se zna da je poražen tek jednom i to vrlo kontroverznom sudačkom podijeljenom odlukom nakon ekstra runde na jednom meču u Kini. Kongolo, s druge strane, čeka svoju drugu šansu popesti se na tron nakon što je već jednom poražen od Holtzkena u dvoboju za Gloryjev pojas. Novi pokušaj mu je osigurao turnir izazivača koji je osvojio na Gloryju 37 u Los Angelesu početkom ove godine. Od kada je stigao u elitnu kick boksing Kongolo ima pet pobjeda i tri poraza, a ukupni profesionalni “score” mu se popeo nevjerojatnih 64 – 8.

Turnir četvorice izazivača

Kako to obično biva i ovaj Gloryjev event nudi i turnir četvorice izazivača; ovaj put u perolakoj kategoriji. Na njemu će sudjelovati Gloryjevi top borci koji  će u dva dvoboja u istoj večeri pokušati izboriti poziciju prvog izazivača. Ukrajinac Sergiy Adamchuk i Belgijac Nafi Bilalovski su prvi polufinalni par, dok ćemo u drugom pratiti Tajlanđanina Petchpanomruga Kiatmookaoa i Rusa Alexeija Ulyanova. Finalisti će ukrsititi rukavice netom prije nego što u borilište uđu Doumbe i Kongolo. Trenutačno je mjesto prvaka kategorije do 66 kilograma upražnjeno nakon što je Robin Van Roosmalen pao na službenoj vagi uoči posljednjeg nastupa.

Na glavnoj karti se nalazi i dvoboj teškaša: Brazilac Guto Inocente će snage odmjeriti s Marokancem Jamalom Ben Saddikom. Inocenteu će ovo biti peti nastup u Gloryju, a za sada je savršen uz četiri impresivne pobjede (među ostalim je svladao i Douwesa i Gergesa). I Ben Saddik će u ovaj dvoboj ući u pozitivnom ritmu. Nanizao je tri uzastopne pobjede u 2016. godini, a u posljednjem dvoboju je svladao opasnog Ismaela Londta. Okršaj je to dva nokautera pa se predviđa da ovaj dvoboj teške kategorije ne bi trebao otići do konačnog sudačkog gonga.

Glory 39 – Bruxelles

Cedric Doumbe vs. Yoann Kongolo – title match
TBD vs. TBD
Guto Inocente vs. Jamal Ben Saddik
Petchpanomrung Kiatmookao vs. Alexei Ulyanov
Sergiy Adamchuk vs. Nafi Bialovski

Fightsite.hr 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala