Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Oscari i ove godine na HRT-u
U noći s nedjelje 26. veljače na ponedjeljak 27. veljače čeka nas uzbudljiva dodjela nagrada

Oscari i ove godine na HRT-u

Hrvatska radiotelevizija i ove će godine na Prvome programu Hrvatske televizije i s pomoću multimedijske usluge HRTi izravno prenositi dodjelu Oscara, najprestižnije američke i svjetske filmske nagrade. Dodjela će se 89. put održati u Hollywoodu u Los Angelesu, u noći s nedjelje 26. veljače na ponedjeljak 27. veljače. Prijenos dodjele započinje kratkim predstavljanjem ovogodišnjih kandidata za nagradu te dolaskom zvijezda na crveni tepih, a nakon toga Hrvatska radiotelevizija slikom ulazi u Dolby Theatre na ceremoniju dodjele Oscara. Urednica je prijenosa Branka Papić.

Voditelji emisije, koji će cijelu noć iz studija Hrvatske radiotelevizije prenositi i komentirati sva događanja povezana s dodjelom, bit će filmski kritičar i sveučilišni profesor Boško Picula, modni kritičar Nenad Korkut i filmski kritičar Mario Kozina.

Uigrani HRT-ov trojac najavljuje večer koja će s mnogo aspekata – filmskoga, političkoga, modnoga i društvenoga – biti uzbudljiva jer dodjela Oscara prvorazredan je događaj.

Najviše nominacija u različitim kategorijama na ovogodišnjoj dodjeli ima mjuzikl La La Land, njih čak 14, stoga se očekuje da bi taj film mogao biti favorit ovogodišnje dodjele. No, Nenad Korkut procjenjuje da La La Land ipak još ne može početi slaviti.

Među nominiranima u najprestižnijoj kategoriji, onoj za najbolji film, još su i Moonlight, Manchester by the Sea, Dolazak, Lion, Greben spašenih, Hidden Figures, Fences te Hell or High Water.

Hell or High Water spoj je suvremenoga vesterna i kriminalističkoga filma, koji u stilu Divljega zapada ponovno otvara temu američkih odmetnika, dvojice braće pljačkaša banaka u bijegu pred upornim teksaškim rendžerom kojega utjelovljuje sjajni Jeff Bridges, nominiran i u kategoriji za najboljega sporednog glumca.

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) dodjela Oscara moći će se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi, a Hrvatska radiotelevizija naknadno će u svojemu programu prikazati i jednosatnu snimku svečane dodjele Oscara.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala