Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


6 stvari zbog kojih smo ludi za najboljom serijom o piratima
Posljednja sezona piratske serije "Crna jedra" danas kreće s prikazivanjem, a dostupna je na Pickboxu

6 stvari zbog kojih smo ludi za najboljom serijom o piratima

Foto: Pickbox

Ako pri pomisli na savršenu avanturu u glavi imate piratski brod, čuturu s rumom, bradatu ekipu prijatelja koji su okretni s mačevima, ali i neizostavno more ispred sebe, možda više o tom načinu života možete naučiti iz jedne od najboljih serija današnjice – Crna jedra. Glavni protagonisti serije Crna jedra (Black Sails), koja je po tuči, piću i pljački bliski rođak Vikinga, inspirirani su likovima iz R. L. Stevensonova kultnog Otoka s blagom, ali i gusarima iz stvarnoga života koji su u karipskim predjelima bili poznati po svojoj beskompromisnosti.

Na Pickboxu 30. siječnja s emitiranjem počinje posljednja sezona Crnih jedara, a svi obožavatelji Pirata s Kariba sigurno će biti zadovoljni i Crnim jedrima. Naposljetku, što je bolje nego ljetni Karibi dok vani vladaju zimski uvjeti?

Bilo da ste obožavatelji ove serije već duže vrijeme ili se tek upuštate u gusarsku avanturu, ovo je šest stvari koje trebate znati o jednoj od najutjecajnijih fikcija posljednjih godina.

6. Sretna i tužna vijest o Crnim jedrima

Sretna je vijest to da nam na vrata kuca četvrta sezona Crnih jedara. Tužna je vijest to da je ova sezona posljednja. Iz toga slijedi da se moramo pripremiti na veliko finale!

U posljednjoj sezoni, koja će imati 10 epizoda, obožavatelji imaju priliku zaključiti poglavlje prequela Otoka s blagom i pratiti avanture naših pirata ratnika. Obale New Providencea nikada nisu bile krvavije, no što je civilizacija bliže porazu, to će oni očajnije i destruktivnije uzvratiti natrag!

5. Iako je riječ o jednosatnim epizodama, bingeanje Crnih jedara je genijalno!

Crna jedra u suštini su šekspirijanska tragedija o ljudima koji nikad nisu na pravoj strani. No unatoč tomu, ovo nije drama bez ljepote i humora. Crna jedra vraćaju nas u život humorističnim upadicama. Čak i kada je riječ o smrti nekog lika, to nikada ne prelazi u očaj. Ako već niste pogledali prve tri sezone, ovo je idealna serija za zimsko bingeanje i pripremu za četvrtu sezonu.

4. Ovo nije jedina ekranizacija R. L. Stevensonove knjige

Otok s blagom bio je glavna inspiracija, ali i predložak za ovu seriju, no možda ste čuli i za R. L. Stevensonovu drugu knjigu koja je prenesena na televizijske ekrane: riječ je o Neobičnom slučaju doktora Jekylla i gospodina Hydea. Neobično je i to što stjecajem okolnosti Pickbox seriju Jekyll i Hyde također ima u svojoj ponudi!

3. Serija je napisana za pametnu publiku

Crna jedra vrlo su inteligentna serija, a za takvu su publiku i snimana. Ova serija ne puni svoje gledatelje čudnim popratnim karakterizacijama ni pričama. Rezultat toga spektakularne su akcijske scene do kojih vam se čini da je jednostavno moralo doći i da nije moglo biti nikako drukčije.

2. Glazba je bitna, no bitni su i pirati te prostitutke

Osim Tobyja Stephensa koji utjelovljuje kapetana Flinta i Zacha McGowana kojega nećete promašiti u ulozi brutalnog Charlesa Vanea, od velikih se imena serija može pohvaliti još i Bearom McCrearyjem koji je zaslužan za glazbu.

Ono što posebno oduševljava kod ove serije, koja je sebi već priskrbila dva Emmyja, scene su iz bordela koje su postale jedni od najsočnijih i najvažnijih detalja za daljnju radnju. Radnja se događa u jednoj od najljepših karipskih oaza, gradu Nassauu koji je u ono vrijeme bio mjesto u kojem su se gusari iskrcavali kada nisu plovili. Puno je truda uloženo u produkciju i kostimografiju, a iako je serija snimana u Južnoafričkoj Republici, atmosfera je autentično karipska.

1. Plovidbom protiv autoriteta

U današnje vrijeme kada su na vlasti kojekakvi likovi, gledanje serije o kontrakulturnoj grupi ljudi može biti katarzično. U prve dvije sezone gledamo pirate koji imaju ideološke razmirice, što je vrlo intrigantno jer pratimo borbu najboljeg ideološkog sistema za vladanje, ali i borbu za "ispravan" etički kodeks. Pretkraj druge sezone okrećemo se prema borbi protiv sustava.

Četvrtu sezonu pratite ponedjeljkom na Pickboxu na koji će Crna jedra uploviti jedanput na tjedan, samo nekoliko sati nakon američke premijere. Premijera četvrte sezone 30. siječnja samo na Pickboxu.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala