Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


10 najboljih serija 2016.
Za kraj godine odlučili smo baciti pogled unazad i provjeriti koje serije su ove godine oduševile gledatelje

10 najboljih serija 2016.

Kako se godina približila kraju tako je došlo vrijeme za pogled unazad. Ovoga puta smo uz pomoć IMDb-a složili listu najboljih serija 2016. godine, odabranu od strane gledatelja korisnika njihovih stranica.

Koje su vama bile najbolje serije ove godine?

10. Daredevil

Netflixova serija o slijepom odvjetniku (Charlie Cox) koji se bori protiv zločina bio je prvi u nizu Marvelovih serija koja je Netflix prikazao i za sada ostaje najpopularnija serija u franšizi. U drugoj smo sezoni dobili dva nova lika: Franka Castlea aka Punishera (Jon Bernthal) i Elektru Natchios (Elodie Young), uz vraćanje nekoliko već omiljenih likova. Kroz seriju gledatelji su uživali u okretnim zapletima koji su se odnosili na probleme osobe pravde kao i akcijskim scenama dostojnim velikih ekrana.

9. Vikinzi

Historyjev prvi izlet u svijet televizije prema scenariju nastavlja biti hit jednako među kritičarima kao i među gledateljima te je već odobreno čak 20 epizoda za 5. sezonu. Nije teško primijetiti što privlači gledatelje serije u kojoj Travis Fimmel glumi Ragnara, a Katheryn Winnick Lagerthu: u fikcionaliziranoj povijesnoj drami gledatelji imaju prilike vidjeti kultne likove i epsku priču o generacijskom sukobu, osobnim ambicijama i, naravno, haračenju i pljačkanju, svemu što se nekako čini bezvremenski suvremenoj publici.

8. Orange is the New Black

Netflixova popularna serija koja je pomogla promijeniti stav prema zatvorskom životu, nepravdi, identitetu i odnosima, uživala je u pohvalama i nakon četvrte sezone. Dramska komedija istražila je pokret Black Lives Matter i imala emotivan utjecaj na gledatelje krajem sezone. Iako je završila neizvjesno imat će vremena sve objasniti jer je odobreno čak sedam sezona. Za sad.

7. Mr. Robot

Dok je u 2016. godini stigla već druga sezona također su stigle i prve nagrade za prošlogodišnju prvu sezonu, koja je gledatelje upoznala sa Elliotom Aldersonom (Rami Malek), cyber osvetnikom/junakom za milenijalce. Ta mu je izvedba donijela i nagradu za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji na dodjeli Primetime Emmyja ove godine. Serija je također osvojila i dva Zlatna globusa ove godine: za najbolju dramsku seriju te za najboljeg sporednog glumca (Christian Slater).

6. The Flash

Serija koju prikazuje The CW  sa Grantom Gustinom u ulozi superbrzog Barryja Allena dostigla svoj kreativni vrhunac u 2016. godini, koja je donijela završetak druge i početak treće sezone. Dok je druga sezona bila usmjerena na sukob između Flasha i Zooma (Teddy Sears), treća je sezona više usmjerena na dugoočekivanu Flashpoint priču, koja prati Flasha u promijenjenom vremenu.

5. American Horror Story

Antologijska uspješnica Ryana Murphyja i dalje je popularna među gledateljima FX-a. Obožavatelji serije godinu su počeli pozdravljajući se sa petom sezonom Hotela sa Lady Gagom te su većinu vremena van sezone pokušavali razotkriti što im donosi šesta sezona. Marketinški plan bio je čuvati sve detalje oko nove sezone sve do samog početka emitiranja. I to im je i uspjelo.

4. Westworld

U ovom znanstveno-fantastičnom vestrn trileru temeljenom na istoimenom filmu Michaela Crichtona iz 1973., HBO je pronašao siguran hit. Serija, koja je usmjerena na supermoderni zabavni park pun androidnih domaćina, debitirala je s rekordnim brojevima - HBO-ova najuspješnija premijera od serije Pravi detektiv - i nastavila jednako uspješno. Serija nam je također donijela niz poznatih lica u novim i iznenađujućim ulogama: Luke Hemsworth, Evan Rachel Wood, Thandie Newton, James Marden, Ed Harris i Anthony Hopkins su među njima.

3. Živi mrtvaci

Malo je likova koji su dominirali u online diskusijama kao Negan, koji je debitirao u seriji na kraju šeste sezone u travnju. U ulozi koja je pomogla iskusnim TV gledateljima da ponovno otkriju njegovu sposobnost raznovrsne glume, Jeffery Dean Morgan pokrenuo je nekoliko mjeseci duga nagađanja o tome koga je zatukao do smrti u finalnoj epizodi. Kada se serija napokon vratila u listopadu fanovi su bili spremni otkriti Neganovu žrtvu, no ono što je slijedilo i kako se akcija odigrala, ponovno je potaknulo nove diskusije i izljeve bijesa. Premijera sedme sezone jedna je od najkontroverznijih epizoda 2016. godine.

2. Stranger Things

Bogata filmskim referencama na 1980-te, Netflixova serija Stranger Things poslužila je nostalgičan, napeti misterij namijenjen nekoliko generacija, te je pomogla pokrenuti karijere nekim novim klincima. Nakon debija ovoga ljeta serija je postala instant hit, treća najgledanija originalna Netflixova serija. Glumice Millie Bobby Brown (Eleven) i Natalia Dyer (Nancy Wheeler) našle su svoje mjesto na IMDb-ovoj listi najboljih debitanta 2016. Nove zvijezde nisu bile jedino što je donijela serija: Winona Ryder kao odana i ponekad luda majka Joyce Byers tom je ulogom oživjela karijeru.

1. Igra prijestolja

Petu godinu zaredom HBO-ova uspješnica nalazi se na prvom mjestu korisnika stranice IMDb. Šesta sezona nije razočarala što se tiče upečatljivih scena. Sezona je počela sa dugoočekivanim odgovorom o sudbini Jona Snowa (Kit Harrington), a kroz deset epizoda gledatelji su imali prilike otkriti nešto malo više o Melisandre (Carice van Houten), vidjeti Danenerys (Emilia Clarke) kako zaustavlja Dothrakije i napokon usmjerava jedra prema Westerosu, a scena sa vratima ("door" ) svakome je ostala urezana u sjećanje. Dokaz da je serija univerzalno omiljena jest i ovogodišnja nagrada Primetime Emmy za najbolju dramsku seriju.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala