Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Posljednji tango u Parizu: redatelj tvrdi da je došlo do nesporazuma
Nakon vijesti koja je zgrozila javnost javio se Bernardo Bertolucci koji objašnjava da je krivo shvaćen

"Posljednji tango u Parizu": redatelj tvrdi da je došlo do nesporazuma

Prije nekoliko dana je svijet šokirala vijest da je tada 19-godišnja glumica Maria Schneider zaista bila silovana na snimanju jedne scene filma Posljednji tango u Parizu. Redatelj Bernardo Bertolucci je odlučio objasniti svoju spornu izjavu.

„Prije nekoliko godina sam bio upitan o famoznoj sceni s maslacem. Tada sam rekao, a očito nisam bio dovoljno jasan, da sam s Marlonom Brandom odlučio iznenaditi Mariu s maslacem. Dakle, htjeli smo njezinu spontanu reakciju na korištenje maslaca umjesto lubrikanta. Otuda sav nesporazum, netko je pomislio da joj nismo spomenuli da slijedi scena silovanja što jednostavno nje istina!“ , tvrdi.

Redatelj je dodao i da je Maria sve znala jer je scena bila detaljno opisana u scenariju, jedini dodatak je bio spomenuti maslac. „I to ju je uvrijedio. Ne nasilje u sceni koju je pročitala u scenariju, nego korištenje maslaca“, dodao je.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je u javnost izašla snimka s Bertoluccijem u Parizu 2013. godine na kojoj govori o spornoj sceni i u kojoj ga se može čuti da kaže kako je bio grozan prema glumici jer joj nije rekao o čemu se radi u sceni. Na taj komentar su mnogi slavni glumci i poznate ličnosti reagirali zgražanjem i komentirali da je riječ o seksualnom nasilju nad tada 19-godišnjom djevojkom. Mnogi su tražili i da se Bertolucciju oduzmu sve nagrade.

Maria Schneider je preminula od raka 2011. godine u 58. godini nakon godina i godina problema, ovisnosti i pokušaja samoubojstva koji su započeli nakon snimanja ovog filma. Jednom je čak i izjavila da se zbog sporne scene osjetila poniženom i malo silovanom tako da mnogi nisu uvjereni u najnovije Bertoluccijevo objašnjenje.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala