Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi film Petera Jacksona dobio datum izlaska
U filmskoj adaptaciji književnog serijala "Mortal Engines" Jackson je zadužen za produkciju i scenarij

Novi film Petera Jacksona dobio datum izlaska

Filmska adaptacija djela Mortal Engines dobila je datum izlaska. Universal Pictures je za početak prikazivanja ovog projekta odredio 14. prosinca 2018. godine. Projekt, koji se temelji na nagrađivanom književnom serijalu Predator Cities autora Philipa Reevea, u pripremi je od 2009. godine kada je poznati filmaš Peter Jackson bacio oko na romane, nadajući se kako

Međutim, kao što znamo, nakon tog filma ušao je u vorteks zvan trilogija Hobit, prvo kao koscenarist i producent, a kad je Guillermo del Toro napustio redateljsku poziciju Jackson je preuzeo i taj zadatak. Kako je Hobit napokon završen Mortal Engines mogu krenuti naprijed, no bez Jacksona u redateljskoj fotelji.

Nedavno je otkriveno kako će Jackson producirati film te napraviti scenarij, zajedno sa oskarovskim suradnicama sa Gospodara prstenova i Hobita Philippom Boyens i Fran Walsh. No, redateljsku palicu preuzet će Christian Rivers, s kojim Jackson surađuje još od 1992. godine i filma Dead Alive.

Rivers je 2006. osvojio Oskara za specijalne efekte za film King Kong, a ovaj će mu projekt biti debitantski dugometražni redateljski uradak. Mortal Engines je prva od četiri knjige u serijalu, a priča, smještena u postapokaliptičan svijet, donosi novu uznemirujuću viziju budućnosti na Zemlji gdje gradovi funkcioniraju uz pomoć golemih strojeva i kotača te se bore oko oskudnih sredstava za preživljavanje. To je svijet Mortal Enginesa i priče o tome kako su se dva neočekivana junaka spojila i promijenila tijek budućnosti.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala