Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ramin Djawadi otkriva tajne odlične glazbe u Westworldu
Skladatelj je otkrio kako i zašto moderne rock i pop hitove ukomponira u zabavni park Divljeg zapada

Ramin Djawadi otkriva tajne odlične glazbe u "Westworldu"

 Vrsni i poznati skladatelj Ramin Djawadi imao je upečatljivu karijeru u svijetu filma i televizije, no širokoj publici prepoznatljivo ime postao je tek skladanjem glavne teme serije Igra prijestolja. Djawadi je postao skladatelj još jednog velikog hita HBO-a, serije Westworld, a svojim novim radom osvaja sve više obožavatelja. 

Glazbena kulisa "Westworlda" igra veliku ulogu u seriji koja je opčinila svjetsku publiku, a kao sastavni dio radnje sigurno je jedan od glavnih faktora koji publiku privlači novoj seriji. U intervjuu s Pitchforkom skladatelj je otkrio kako i zašto moderne rock i pop hitove ukomponira u nove epizode serije. 

Gledatelji su do sada u epizodama mogli prepoznati klavirske obrade pjesama Radioheada "No Surprises" i "Fake Plastic Trees", Soundgardena "Black Hole Sun", the Rolling Stonesa "Paint It Black" i the Curea "A Forest". 
 
"Ono što volim u vezi toga je to što dođu niotkuda i uopće ih ne očekuješ", o obradama modernih pjesama rekao je Djawadi. "Vidiš okruženje i odjeću u kojoj su ljudi odjeveni, pa iako su oni roboti i čitava sredina je napravljena za modernu razonodu, očekuješ da će oni koji kontroliraju sve napraviti okružje autentičnim uključujući i ono što svira na klaviru; da će sve biti iz istog vremenskog okvira. Ali kada nije, to je onaj suptilan podsjetnik koji ti kaže 'Čekaj, ovdje nešto ne valja. Ovo nije stvarno'. To je ono moćno oruđe koje samo glazba može ponuditi." 
 
Za jednostavnu i dojmljivu uvodnu temu serije u kojoj je jedini instrument klavir inspirirao se uvodnom špicom: "Jonah mi je pokazao fotografije uvodne špice u kojoj su planirali prikazati sastavljanje robota koji zatim svira klavir i odmah sam znao da se čitavi komad mora usredotočiti na to. To je automatski učinilo razliku i znao sam da mogu otići u sasvim drugačijem smjeru."
Posebno se osvrnuo i na pjesme "Fake Plastic Trees" i "Paint It Black", te kako su moderne pjesme u savršenom skladu sa serijom. "Mislim da odlično pristaju. Primjerice "Fake Plastic Trees", ako uzmeš u obzir samo naslov u odnosu na 'Westworld' možeš to interpretirati na više načina - Što je stvarno? Što nije stvarno?" 
"Dok s "Paint It Black" odmah pomisliš 'O, to je kada Hector ulazi u grad i počne velika pucnjava'. Pjesma te jednostavno podsjeti na taj događaj. Sve je isplanirano, uključujući i glazbu. Sve zajedno je jedan događaj."

Desetodijelnu seriju "Westworld" za televiziju su kreirali izvršni producenti Jonathan Nolan i Lisa Joy, a u glavnim ulogama nalaze se Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton i Jeffrey Wright.
 M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala