Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Studeni na Klasik TV-u
Povodom 6. godišnjice emitiranja Klasik TV u studenom donosi mnoštvo premijera, domaćih filmova i kultnih serija

Studeni na Klasik TV-u

Povodom 6. godišnjice emitiranja Klasik TV u studenom donosi mnoštvo premijera, domaćih filmova i kultnih serija, ali i stranih klasika, stoga ne propustite provjeriti što vas sve čeka.

I u studenom nastavljamo sa ciklusom filmova u sjećanje na legendarnog glumca Velimira Batu Živojinovića, koji je preminuo ove godine. Filmovi se prikazuju svakog ponedjeljka i utorka od 22h, a u studenom nas još čekaju filmovi Partizanska eskadrila, U raljama života, Mala pljačka vlaka i Obećana zemlja.

Premijere u studenom

Već ovoga četvrtka počinjemo sa premijernim prikazivanjem izvrsnih filmova domaće produkcije. Od 20 sati nas na programu Klasik TV-a očekuje Kapetan Mikula Mali, film redatelja Obrada Gluščevića namijenjen prije svega mlađoj publici, u kojem je uspješno spojio akciju, elemente partizanskog filma i film za djecu. Sljedeći četvrtak, 10.11. u 22h nas čeka drama velikana hrvatskog filmskog modernizma Ante Babaje Mirisi, zlato i tamjan, snimljeni prema romanu Slobodana Novaka, koji se zbog prikaza beznađa egzistencije smatra bliskim filmovima "crnog vala".

U četvrtak 17.11. u 20 nas sati očekuje film Timon redatelja Tomislava Radića, koji je snimio za svega sedam radnih dana. Riječ je o filmu koji je dio autorovog multimedijskog koncepta. Kombinirajući elemente kazališta, filma i televizije, Radić se poigrava odnosom stvarnosti i fikcije. Posljednjeg četvrtka u mjesecu od 22 sata čekamo ratni film Okupacija u 26 slika. Kontroverzni film Lordana Zafranovića, slavljen i osporavan i s estetskog i s političkog stajališta, ostat će zapamćen po svojoj glasovitoj i naglašeno nasilnoj sceni pokolja u autobusu. Zafranović se kroz priču o brutalnosti hrvatskih i talijanskih fašista tijekom Drugog svjetskog rata pozabavio temom individualnog i kolektivnog zla.

Premijere svjetskih klasika

Svakoga vikenda, točnije petkom, subotom i nedjeljom od 18 sati na programu Klasik TV-a možemo pratiti premijere velikih svjetskih klasika. Ovoga vikenda čekaju nas Šetnja po suncu, ratna drama Lewisa Milestona smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata, zatim film Zvijezda je rođena iz 1937. godine, nominiran za čak osam Oskara te Najbolji trenutci života, humoristična drama.

Kao i posljednjih mjeseci uz svjetske klasike možemo biti svakoga vikenda, a osim spomenutih ovoga nas mjeseca još čekaju i filmovi U službi kralja, "priča o brodovima", zatim komedija Njegova djevojka Petko te vestern Mohikanac iz 1956. godine. Tu su još i Knjiga o džungli redatelja Zoltana Korde, vestern Usamljena brda Alana Le Maya te komedija Upoznajte Johna Doea redatelja Franka Capre.

Serije

Kultne serije HRT-ove produkcije stižu nam na Klasik TV u studenom. Od sljedećeg vikenda, točnije od subote 12.11. u 10:15h, svake nam subote i nedjelje u isto vrijeme stiže serija za djecu Jelenko. Hrabrost djece, lane koje odrasta u jelena, dvojica simpatičnih "negativaca", opasan krivolovac, prve dječje ljubavi – to su elementi kultne serije koju s istim zanimanjem prate djeca i odrasli gledatelji. 

OD 18.11. u 21h sa prikazivanjem počinje dramska serija Kuda idu divlje svinje, koja će se prikazivati petkom i subotom u 21h. Serija je prvi put emitirana 1971. godine i odmah je stekla veliku popularnost među gledateljima, a s godinama i kultni status koji se održao do danas. Štoviše, u beogradskom dnevniku Danas serija je osvojila titulu "serije za sva vremena".

Slovenski klasici

Od 21.11. do 13.12., svakog ponedjeljka i utorka u 20:05h Klasik TV donosi slovenske klasike, izbor nekih od najpoznatijih slovenskih filmova ikad snimljenih. Većina filmova uvrštena je na popis najboljih slovenskih filmova prema anketi koju je Slovenski filmski sklad upriličio među filmskim kritičarima povodom 100 godina slovenskog filma.

Filmovi koji nas očekuju u ciklusu slovenskih klasika su dječji film Kekec, komedija Vesna, poslijeratni film Crveno klasje, drama Splav meduze, drama Na papirnatim avionima, ljubavni film Cvijeće u jesen, drama Ples na kiši te špijunski triler X 25 javlja.

Leteći cirkus Montyja Pythona

Krajem mjeseca, točnije 25.11. sa prikazivanjem ponovno kreće kultna humoristična serija Leteći cirkus Montyja Pythona britanske komičarske skupine Monty Python. Svakog petka, subote i nedjelje u 18h stiže nam nadrealističan, netipičan humor temeljen na asocijacijama, vizualnim gegovima i skečevima bez riječi.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala