Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Amanda Knox: trailer za priču koja je šokirala svijet
Netflixov dokumentarac istražuje detalje koji dosad nisu bili poznati javnosti

"Amanda Knox": trailer za priču koja je šokirala svijet

Nakon što je serija o O.J. Simpsonu osvojila svijet i potvrdila to Emmy nagradama, stiže nam još jedan dokumentarac o događaju koji je potresao svijet.

Netflix je predstavio trailer za svoj dokumentarni film jednostavno nazvan Amanda Knox koji istražuje osudu i zatvaranje Amande Knox i njezinog tadašnjeg partnera Raffaelea Sollecita za ubojstvo Meredith Kercher, britanske studentice na razmjeni u Italiji 2007. godine. Slučaj je zgrozio svijet i privukao mnogo medijske pažnje što je na kraju rezultiralo time da je bilo teško razdvojiti činjenice od nagađanja i glasina.

Sinopsis ukratko: ubojstvo britanske studentice na razmjeni u Perugiji u Italiji je postao slučaj koji je obilježio pravni sustav. Amanda i njezin dečko Raffaele su bili oslobođeni nakon provedene 4 godine u zatvoru. Što se dogodilo kobne noći u studenom 2007. godine u Perugiji i dan danas ostaje misterij. Film donosi materijale i priče koje nikad prije nisu ispričane i razgovore s ljudima koji će objasniti što je sve pošlo krivo u tom slučaju.

Podsjetimo, Amanda i Meredith su bile cimerice, a svi koji su poznavali Amandu tvrde da je bila simpatična i da ne mogu vjerovati da je mogla počiniti takav brutalan zločin. Talijanski tužitelj Giuliano Mignini je jedan od ključnih osoba u filmu uz novinara Nicka Pisu koji otvoreno govori o medijskom senzacionalizmu kojim se Amandu htjelo predstaviti kao seksualnog predatora te koji je doveo da se do kraja slučaja jednostavno prestalo pričati o Amandinim motivima i pravoj krivnji.

Dokumentarac su režirali Rod Blackhurst i Brian McGinn, a film je prije desetak dana premijerno prikazan na TIFF-u. Na Netflix stiže 30. rujna.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala