Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Neočekivani posjet kraljeva zabavljača i Nikolinine suze
"Anno: Ljeta Gospodnjeg 925." posjetio Antonius ex Pharos de Pitva, poznatiji kao Tonči Huljić

Neočekivani posjet kraljeva zabavljača i Nikolinine suze

Krševanov dvorac Ribnik sinoć je posjetio najomiljeniji svirač i zabavljač kralja Tomislava, Antonius ex Pharos de Pitva i to netom nakon što ih je njihov vladar, kralj Tomislav obavijestio o početku priprema za novu borbu protiv Bugara.

Tonči Huljić svratio je u dvorac, naučio naše kandidate pokoju srednjovjekovnu pjesmu, vježbao s njima falset i udijelio im pokoji savjet o ljubavi, sreći i životu u srednjem vijeku, ali se i požalio na svoj status kod kralja.

"Nisam ja baš slobodan, znaš. Moram stalno ugađati tom kralju. Pa evo ti pisma, pa sviraj, sviraj, sviraj… Onda moram stalno smišljati neke nove pjesme. Srećom imam neke pomagače, isto zabavljače. Tu su Gracijus, Jolus, Rozgus. Onda se mi pomiješamo, pa malo dođu oni i pjevaju dok ja ne napišem neku novu pjesmu. Ne mogu svaki dan pisat pjesmu!", izjadao se Antonius ex Pharos de Pitva dvoranima, ali svoje muke uz pjesmu brzo zaboravio. S pjesmom se i oprostio od petnaestorice kandidata i uputio nazad u svoja lutanja.

Osim neočekivanog posjeta, dvorani su jučer učili musti kravu, praviti sir i pospremili dvorac. Nikolinu je svađa s Antom natjerala u plač, a, na žalost nižeg klana, Alenu se omilila uloga kaštelana, pa ne trati trenutka da svojim "podanicima" zada bilo kakav posao. Koliko će trajati njegova vladavina, doznat ćete uskoro. 

Anno: Ljeta Gospodnjeg 925. gledajte od ponedjeljka do petka u 21 sat samo na RTL-u!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala