Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nova teorija natjerat će vas da razmislite o Rey i njenoj uporabi Sile
Iako je već prošlo dosta vremena od izlaska filma "Ratovi zvijezda: Sila se budi" razne teorije se i dalje pojavljuju

Nova teorija natjerat će vas da razmislite o Rey i njenoj uporabi Sile

Mislili smo kako smo čuli sve moguće teorije o Rey nakon izlaska filma Ratovi zvijezda: Sila se budi u prosincu prošle godine. Međutim, stvorila se nova teorija koja baca potpuno novo svjetlo, koje nismo očekivali. Većina ljudi fokusirala se na ideju o tome odakle je Rey, tko su joj roditelji i zašto je ostavljena sama na Jakkuu. No, što ako je važnije pitanje kuda ona ide? I što ako je odgovor na to pitanje - na tamnu stranu?

Ono što čini ovu teoriju zanimljivom jest to što na neki način objašnjava neke od problema koje su fanovi imali sa filmom Ratovi zvijezda: Sila se budi. Jedno od pitanja koje je sve mučilo jest kako je Rey tako jednostavno koristila Silu, bez ikakvog treninga?

Luke Skywalker provodi većinu filma Ratovi zvijezda: Carstvo uzvraća udarac dubeći na glavi i pokušavajući napraviti neke od stvari koje Rey čini s lakoćom. Možda je odgovor u objašnjenju da Luke pokušava koristiti svjetlu stranu Sile, dok Rey koristi tamnu. Yoda govori Lukeu da tamna strana nije jača, ali je brža i jednostavnija. Je li to dobro objašnjenje za njen brzi uspjeh?

Teoriju su razradili fanovi na raznim društevnim mrežama, a jedna od ideja čak seže toliko daleko da tvrdi kako je Rey zapravo unuka kancelara Palpatinea. U glavnoj teoriji spominje se kako je zapravo Kylo Ren jedina osoba koju je Rey vidjela da koristi Silu tako da ako Rey nekoga kopira onda je to Kylo Ren i njegova tamna strana.

Također se napominje da se Rey kroz film prepušta ljutnji, vjerojatno zato što ne zna kako je to također osobina tamne strane. Čak se postavlja i pitanje vezano uz plakat: jesu li nam zapravo kroz službeni plakat nagovijestili u kojem smjeru možemo očekivati da Rey ode s obzirom da ne samo da je smještena uz Kylo Rena već je njen štap postavljen usporedno sa Kylovim svjetlosnim mačem?

Kao i mnoge prije nje i ova teorija ima je donekle održiva no jedino što nam preostaje jest čekati novi nastavak Ratova zvijezda kako bismo otkrili hoće li Rey biti glavni negativac nove trilogije i ako hoće tko će onda biti naš novi junak?

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala