Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi Almodovarov film u Vukovaru
Festival podunavskih zemalja Vukovar Film Festival ove se godine održava od 22. do 27. kolovoza

Novi Almodovarov film u Vukovaru

Cristian Mungiu, ponajbolji rumunjski redatelj i trostruki osvajač nagrada na Cannes Film festivalu, ove je godine došao na Azurnu obalu s filmom Matura, oduševio publiku i kritiku, te osvojio nagradu za najboljeg redatelja. Svaki Mungiuov film imao je premijeru na filmskom festivalu u Vukovaru, pa će se isto dogoditi s filmom Matura.

U filmu Matura Mungiu priča priču o uglednom liječniku iz malog rumunjskog grada čija je kći odlikašica, a uspjeh na državnoj maturi omogućit će joj stipendiju za studiranje u Velikoj Britaniji. Međutim, nekoliko dana prije mature kći, usred dana, jedva izbjegne pokušaj silovanja i nalazi se pod stresom pa se otac boji da neće najbolje napisati završni ispit. Želi joj omogućiti da lakše napiše ispit te ulazi u začarani krug davanja i primanja usluga, a pristaje na sve jer želi da ona po svaku cijenu napusti Rumunjsku.

Kako Vukovar Film festival prikazuje najbolje europske filmove, tako ne čudi da će se na festivalu premijerno prikazati i novi film Pedra Almodovara pod imenom Julieta, 20. u njegovoj karijeri, koji je također ove godine bio u kompeticiji Cannesa. Julieta je povratak Almodovara korijenima, odnosno ženama.

On je uzeo tri kratke priče kanadske spisateljice Alice Munro te ih spojio u jednu. Isprva, priznao je, namjeravao je snimiti film na engleskom jeziku, već je imao i dogovor s Meryl Streep oko glavne uloge, ali se ipak odlučio za španjolsku verziju. U konačnici dobivena je priča o Julieti, majci koja se prisjeća kako je upoznala svog muža, dobila kćerku s njime, da bi muž poginuo ribareći, a kćerka ju je napustila i nikada joj se nije vratila. Ta bol zbog neobjašnjivog odlaska kćerke i nošenje s neopisivom tugom tema je filma Julieta. "U Španjolskoj majka i dijete ne raskidaju odnose dok je u Americi suprotno, majka zna da će je dijete kad-tad napustiti", kazao je Almodovar objašnjavajući zašto je na kraju odabrao španjolsku, a ne američku verziju filma.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala