Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pogledajte kako izgleda Sluškinja
Južnokorejski redatelj Park Chan-wook na velika platna se vraća u erotskom trileru "Sluškinja"

Pogledajte kako izgleda "Sluškinja"

 Park Chan-wook, na zapadu najistknutiji južnokorejski redatelj, svoj najnoviji film Sluškinja (The Handmaiden) predstavio je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu i još je jednom oduševio kritičare svojim vizalnim izričajem.

U Cannesu je "Sluškinja" nagrađena nagradom za scenografiju koju je ponio Seong-Hie Ryu.

Kao erotski triler film nije za svačije oči, kao što nije ni ostatak redateljevog opusa. Film je baziran na viktorijanskom romanu spisateljice Sarah Waters Fingersmith, a radnja filma je ponešto izmjenjena. Scenarij za film je adaptirao dugogodišnji Parkov suradnik, Chung Seo-kyung.

Radnja filma Sluškinja prati bogatu japansku nasljednicu i odvija se u tridesetim godinama prošlog stoljeća tijekom japanske okupacije Koreje. Kako bi nasamario usamljenu nasljednicu Hideko i dobio njezin novac, prevarant koji glumi japanskog plemića regrutira sluškinju Sook-hee da mu pomogne osvojiti njeno srce. Plan se izjalovi kada se između Sook-hee i Hideko otkriju neočekivani osjećaji.

Nakon Stokera iz 2013. godine, koji mu je bio prvi film na engleskom jeziku, Park se ponovno vraća domaćoj korejskoj produkciji. Park Chan-wook svjetski glas je stekao snimivši "trilogiju osvete" koja je otpočela filmom Oldboy (2003.), a njegov posljednji film na korejskom jeziku, Žeđ, izašao je 2009. godine. 

U glavnim ulogama filma nalaze se Kim Min-hee, Ha Jung-woo i Kim Tae-ri

Ukoliko se ovoga ljeta nalazite u blizini Vukovara pogledajte hrvatsku premijeru filma koja će se održati na Vukovar Film festivalu u kolovozu, a za sve one koji neće biti posjetitelji festivala "Sluškinja" kreće u redovnu kino distribuciju ove jeseni.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala