Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Počeo 19. Motovun Film Festival!
Ovogodišnji filmski festival u Motovunu počeo je sinoć, a traje sve do subote, 30. srpnja

Počeo 19. Motovun Film Festival!

19. izdanje Motovun Film Festivala počelo je jučer, 26. srpnja u 21 sat u Kinu Trg projekcijom humoristične drame Tangerine američkog redatelja Seana Bakera. Ovaj višestruko nagrađivani indie hit u potpunosti snimljen mobitelom predvodi generaciju filmova nastalih korištenjem novih tehnologija, čijim se projekcijama MFF priključuje novom filmskom dobu.

Bez obzira na ovogodišnji ironični slogan festivala "Prošle godine je bilo bolje", Motovun i ove godine donosi iznimno jak presjek najvažnijih svjetskih nezavisnih filmova, kao i ono najbolje što dolazi iz Hrvatske i njenog susjedstva, a u pet festivalskih dana bit će prikazano stotinjak naslova najrazličitijih žanrova u nekoliko programa.

Glavni program donosi 21 film od čega je njih 13 u konkurenciji za Propeler Motovuna, a uključuje nagrađivane filmove velikih svjetskih festivala poput Berlina (Gori more), Cannesa (M)učenik) i Karlovih Vary (Noćni život), ali i nove filmove kultnih redatelja kao što su Alejandro Jodorowsky (Poezija bez kraja) i Bruno Dumont (Zaljev luđaka).

Među jakim regionalnim igračima u Glavnom programu, u goste nam dolaze Mirjana Karanović sa svojim redateljskim prvijencem Dobra žena, Snježana Tribuson s romantičnom komedijom Sve najbolje i slovenski redatelj Damjan Kozole s napetim trilerom Noćni život.

Crnim dušama Francesca Munzia počinje program Zemlja partner: La bella Italia podijeljen u segmente I grandi maestri (Veliki majstori), Il cinema del Mezzogiorno (Talijanski jug) i Commedia all'italiana (Talijanska filmska komedija), koji u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu donose presjek nekoliko desetljeća žive i šarolike talijanske kinematografije.

Ovogodišnji Motovun Film Festival traje do 30. srpnja, a sve detalje možete provjeriti na službenim stranicama festivala.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala